Develi'de büyükşehir rüzgarı esecek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçelerdeki yatırım programlarının ele alındığı toplantı zincirine Develi ile devam etti. Develi Belediyesi'nde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve...

Google Haberlere Abone ol
Develi'de büyükşehir rüzgarı esecek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçelerdeki yatırım programlarının ele alındığı toplantı zincirine Develi ile devam etti.

Develi Belediyesi'nde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'ın yanısıra Büyükşehir ve Develi Belediyesi yöneticileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin Develi'de gerçekleştireceği yatırım ve hizmetlerin ele alındığı toplantıda Develi ilçe merkezi ile mahalleye dönüştürülen belde ve köylere yapılacak hizmetler masaya yatırıldı. Su ve kanal gibi altyapıda yapılacak yatırımların tespiti ile başlayan toplantıda ayrıca arıtma tesisi, yollar, sosyal tesisler, mesire alanı ve ulaşım hizmetleri gibi konular görüşüldü.

    BÜYÜKŞEHİR KOLLARI SIVADI

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki toplantı sonrası yaptığı açıklamada, seçim öncesinde ilçelerde yapmayı planladıkları projeleri gerek ilçelerin ileri gelenleri ile yapılan toplantılarda, gerekse de mitinglerde açıkladıklarını hatırlatarak o sözleri yerine getirmek için kolları sıvadıklarını kaydetti. İlçelerdeki toplantılarda sorunları bir sıralama dahilinde tespit ettiklerini ifade eden Başkan Özhaseki; "Önce su işlerinden başlıyoruz, sonra kanal eksiği var mı, arıtma tesisi çalışıyor mu ona bakıyoruz. Üzülerek söylüyorum önce Bünyan'da, sonra Develi'de birçok asbestli borunun kullanıldığını gördük. Develi'de 10 kilometreden fazla hat asbestli. Yani kanser yaptığı bütün dünyaca ilan edilmiş borulardan insanlar su içiyorlar. Yine üzülerek söylüyorum en büyük ilçelerimizde bile arıtma tesisi çalışmıyor. Şimdi su borularının değişimi, kanal eksiklerinin tamamlanması, arkasından arıtma tesislerinin yapılması için en az 30 trilyon lira gerektiriyor. Madem bu ilçeler Büyükşehir Belediyesi'ne dahil oldu ve biz de gönüllü olarak bunların yapılmasına talip olduk, yapmamız lazım. İşe buradan başlıyoruz. Sonra yolların yapılması, ardından özellikle benim önem verdiğim ve büyük ilçelerde ifade ettiğim kadınlar merkezinin, gençlik merkezinin, spor alanlarının yapılması hususunda 2 ilçemizde de hem yeri belirledik, hem de proje çalışmalarına başladık. Arkadaşlarımıza direktif verdim, onlar şimdi bulunan yere göre hem spor hem de başka türlü hobilerin yapılabileceği, kadın ve gençlik merkezlerini programlayacak. Bu arada iki ilçemizde de gerek Bünyan gerekse Develi'de mesire alanı olabilecek güzel yerler var. Bünyan'da Pınarbaşı, Develi'de de Aksu Vadisi bulunuyor. Oralarda mesire alanları yapılacak. Bunlarla ilgili de bu sene çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Hızlı bir şekilde çalışarak projeleri yaz ortasında bitirip inşaatlara başlarız. Gelecek sene de hepsini hizmete açarız. Bu bölgelerde eksik olan bizden beklenen ne varsa bu hizmetleri yerine getiririz." dedi.

    ULAŞIMA NEŞTER

    Toplantılarda ulaşımla ilgili sorunları da ele aldıklarını dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulaşımla ilgili vatandaşların şikayetleri vardı. Gerek Bünyan'da, gerekse Develi'de ulaşımla ilgili kararlar aldık. Bu kararlarda fiyatların indirilmesi, şehre gelişlerin kolaylaştırılması, değişik hatlardan hastane ve üniversite bağlantılarının sağlanması ve şoför arkadaşlarımızın kılık kıyafetinden, duracakları yere kadar bazı şeylerin disiplin altına alınması sözkonusu."

    Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da açıklamasında, "Büyükşehir Belediye Başkanımız ekibiyle geldi ve seçim döneminde söylenen hizmetlerin hayata geçirilmesi için ilk adımlar atıldı. Biz başkanımızın desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tesisleri Develimize kazandırdığımız takdirde hayır dualarımız daha da çoğalacak" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar