'Deve turizmi ile insanları Erzurum’a çekmek istiyoruz'

Erzurum Tur ve Seyahat Organizasyonu Genel Müdürü Nuh Şenol, deve turizmi ile insanları Erzurum’a çekmek istediklerini söyledi. Gelişmiş turizm illerine baktıklarında deve turizminin önemini görebildiklerini ifade eden Şenol, "Bizim güzel...

Google Haberlere Abone ol
'Deve turizmi ile insanları Erzurum’a çekmek istiyoruz'

Erzurum Tur ve Seyahat Organizasyonu Genel Müdürü Nuh Şenol, deve turizmi ile insanları Erzurum’a çekmek istediklerini söyledi. Gelişmiş turizm illerine baktıklarında deve turizminin önemini görebildiklerini ifade eden Şenol, "Bizim güzel düşüncelerimiz var ama tabi ki destek verilmeli.” dedi.

Erzurum’u gezmeye gelen gruplara 3 günlük programlar çıkarttıklarını dile getiren Şenol, Erzurum’un bilinmeyen tarihi ve kültürel mirasları olduğunu ifade etti. Şenol, “İstanbul’dan gelen gruplar oluyor, onlara sadece Erzurum için 3 günlük program çıkartıyoruz. Bu da ne kadar gezilebilecek yer olduğunu ortaya koyuyor. Bu seneki hedefimizde 2 binin üzerinde kişi ile sezonu tamamlamak. Yazın Antalya ve Karadeniz bölgelerine turlar oluyor. Sonra da kış turizmi yapıyoruz. Kayak turları yapıyoruz. Hocalarımızla birlikte Palandöken’de vatandaşlara kaymayı öğretiyoruz. Kar payını da kışın minimum düzeye çekiyoruz. Erzurum’da kayak yapmadan ayrılanları da istemiyoruz. Bunun için öğrencilerin projelerine kadar destek olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

HER BÜTÇEYE UYGUN TURLAR

Turlara daha çok öğrenci ve memurların ilgi gösterdiğini aktaran Nuh Şenol Erzurumluların turlara daha az ilgi gösterdiğinden yakındı. Şenol şöyle konuştu: “Öğrenci ve personel taşımacılığına tur operatörlüğünü ilave ettik. 4 yıldır da turlar düzenliyoruz. Narman’da 7 kişilik bir öğretmen grubunun taşınmasıyla tura da başlamış olduk. 2010 yılında 3 özel tur çıkarmış olduk. Bu tür organizasyonlar bölgemizde ciddi bir eksikliktir. Ciddi paralarla turlar gerçekleştiriyorlardı. Biz hem bunun önüne geçtik hem de birçok yere tur düzenliyoruz. 2013 yılı bizim için en parlak yılımız oldu. 65 tur çıkarmayı başardık. Memur ve öğrenci arkadaşlar genelde ilgi gösteriyorlar. Öğrencilere özel indirimler yapıyoruz tabi memurlarla kıyaslayamayız. Özellikle kulüp ve grup halinde geldikleri zaman ciddi indirimler oluyor.”

“AMACIMIZ DOĞU VE BATIYI KAYNAŞTIRMAK”

“Sadece Erzurum değil bölge illerinden de vatandaşlar geliyor ve buradan seferlerimize başlıyoruz.” diyen Şenol şunları kaydetti: “Herkesin bütçesine göre turlar var. Burası önemli yani bir güneydoğu turu olduğu zaman farklı rakamlara farklı turlar ama aynı yere oluyor. Burada ne kadar farklı bütçesi olan kişileri de düşündüğümüz ortadadır. Sonuç itibariyle amaç gezmek ve bir şeyler görmektir. Bu sezon da 100’ün üzerinde tur yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca batı firmalarıyla da irtibattayız, amacımız doğu ve batıyı kaynaştırmak. Batıdaki firmaların da doğuya tur yapması için bazı destekler veriyoruz. Israrla gelmelerini istiyoruz. Buralarda keşfedilmemiş ve görülmemiş yerler var.” CİHAN

Yorumlar