Dev holdinge şok baskın

Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu ekipleri, "Kaynak Holding"in Üsküdar Bulgurlu'daki yönetim binasında inceleme yaptı. Vergi denetçilerinin ve polisin Kaynak Holding'deki incelemesi gece saatlerinde de devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Dev holdinge şok baskın

Alınan bilgiye göre, vergi denetçileri ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube ekipleri dün saat 17.00 sıralarında, Kaynak Holding'in Üsküdar Bulgurlu'da Bağcılar Caddesi üzerinde bulunan Şafak İş Merkezi'ndeki yönetim binasına geldi. Ekipler, holdingde incelemelerine başlarken, bina önünde holdingin özel güvenlik elemanları önlem aldı. Vergi denetçileri ve polisin holdingdeki incelemeleri gece saatlerinde de devam etti. Kaynak Holding bünyesinde, NT mağazaları, Sürat Kargo ve Sürat Bilişim gibi şirketler bulunuyor. Holdingde yaklaşık 7 bin kişinin çalıştığı öğrenildi.

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından şirketin ticari faaliyet alanları ile ilgili olarak vergi incelemesi başlatıldığını bildirdi. Tosun, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi: 
"Bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve yorumlar sebebiyle, tarafımızdan aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından şirketimizin ticari faaliyet alanları ile alakalı 26 Mart 2014 tarihi itibariyle bir vergi incelemesine başlanmıştır. Birçok iştiraki itibariyle bağlı bulunduğu vergi daireleri nezdinde yıllardan beri kurumlar vergisi rekortmenler listesine giren kurumlarımız, ilgili makamlar nezdinde seçkin mükellefler statüsünde yer almıştır. Bu itibarla, gün içerisinde bir takım medyada konu ile ilgili yapılan haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"MASAK EKİPLERİ YOK"

Holding yetkilileri, incelemeye Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekiplerinin kesinlikle katılmadığını belirterek, denetimi Maliye Bakanlığı elemanlarının yaptığını söylediler.

Yorumlar