Deutsche Telekom’dan Almanya dışında LTE roaming bağlantısı

Deutsche Telekom, AB ülkeleriyle yaptığı Roaming anlaşması çerçevesinde müşterilerine Almanya dışında da LTE hızlı internet hizmeti sunacak. Alman iletişim devi Türkiye’yi de listeye aldı.Alman iletişim devi Deutsche Telekom, müşterilerine...

Google Haberlere Abone ol
Deutsche Telekom’dan Almanya dışında LTE roaming bağlantısı

Deutsche Telekom, AB ülkeleriyle yaptığı Roaming anlaşması çerçevesinde müşterilerine Almanya dışında da LTE hızlı internet hizmeti sunacak. Alman iletişim devi Türkiye’yi de listeye aldı.

Alman iletişim devi Deutsche Telekom, müşterilerine Almanya dışında da hızlı internet bağlantısı LTE hizmeti sunacağını duyurdu.

Konuya ilişkin Belçika, Fransa, İspanya, İtalya, Norveç ve Polonya telekom şirketleriyle bir anlaşma yapıldığını açıklayan şirket, bu sayede Almanya’daki abonelerine bu ülkelerde de hızlı internet imkanı sağlayacak.

Söz konusu hızlı internet bağlantısı bu ülkelerdeki telefon şirketlerinin altyapı kapasitesine ve cep telefonunun LTE’ye uygunluğuna bağlı olacak.

DT müşterilerine mayıs ayından itibaren “Travel-Surf” adı altında dünya genelinde internet kullanım hizmeti vermeye başlamıştı.

1 Temmuz’dan itibaren ise anlaşmaya vardığı AB ülkelerinde sınırsız internet ve telefon görüşmesi imkanı da sunacak. DT’nin bu tarifinin ismi ise “All Inclusive” adını taşıyor.

“Travel & Surf DayPass M” adlı tarife ile günlük 2,95 Euro’ya 50 Megabyte’lık internet kullanımı sağlayan şirket, haftalık ise 14,95 Euro’ya 150 MB’lik internet imkanı verecek.

TÜRKİYE TARİFESİ PAHALI

Türkiye’nin de aralarında olduğu AB dışı ülkelerde ise müşteriler günlük 50 MB’lik internet için 6,95 Euro ödeyecek. Tarife bitiminde otomatik olarak sonlanacak ve internet kullanımı normal yurtdışı tarifesine dönecek.

AB Parlamentosu’nun roaming ücretlerini kaldırma konusunda atacağı adımdan önce Deutsche Telekom inisiyatif almış görünüyor. Söz konusu ücretin 15 Aralık 2015 tarihine kadar kaldırılması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar