Deutsche Telekom, 4 bin 900 personeli işten çıkaracak

Tasarruf ve yeniden yapılandırma programı “BEST” kapsamında Alman iletişim devi Deutsche Telekom’dan (DT) 4 bin 900 kişinin çıkarılacağı bildirildi. DT’nin yavru şirketi T-Systems’in merkezinin Darmstadt’tan Dresden’e taşınması...

Google Haberlere Abone ol
Deutsche Telekom, 4 bin 900 personeli işten çıkaracak

Tasarruf ve yeniden yapılandırma programı “BEST” kapsamında Alman iletişim devi Deutsche Telekom’dan (DT) 4 bin 900 kişinin çıkarılacağı bildirildi. DT’nin yavru şirketi T-Systems’in merkezinin Darmstadt’tan Dresden’e taşınması da gündemde.

Alman iletişim devi Deutsche Telekom’da çalışanlar için kötü haber geldi. Focus dergisinde yer alan habere göre, şirket Almanya’daki kurumlarında 2018 yılına kadar 3 milyar Euro tasarruf yapmak için düğmeye bastı.

“BEST” adı verilen tasarruf programı kapsamında DT’nin yavru şirketi T-Systems’den 4 bin 900 kişin ise çıkarılacağı belirtildi. Konuya ilişkin haberi yalanlamayan DT, ancak net rakam vermekten de kaçındı.

Edinilen bilgilere göre, şirket ilk etapda kurumdan ayrılmak isteyenler için düğmeye bastı. Bu kapsamda gerek tazminat gerekse erken emeklilik opsiyonları masaya yatırıldı.

DT sözcüsü Focus’a yaptığı açıklamada “Bahsedildiği şekilde personel çıkışları teorik olarak mümkün.” şeklinde konuştu.

Bu yıl sonuna kadar 900 personelin bu şekilde işten çıkmak için başvurduğu belirtilirken, daha önce planlanan sayı ise 2 bin 700 idi.

Deutsche Telekom yönetim kurulundan ismi açıklanmaya bir yetkili de T-System’in Frankfurt yakınlarındaki Darmstadt’daki merkezinin Doğu Almanya’daki Dresden kentine taşınmasının da tartışıldığını aktardı. CİHAN

Yorumlar