DEÜ Hastanesi'nden hayırsever Taştekin'e zor gününde vefa

İzmir’de sağlık ve eğitime yaptığı katkılarla tanınan ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’ne yedi yıl önce İnciraltı’nda 43 dönüm arazi bağışlayan 84 yaşındaki Süleyman Taştekin, geçirdiği kazadan sonra götürüldüğü DEÜ Hastanesi’nde tedavi edildi.

Google Haberlere Abone ol
DEÜ Hastanesi'nden hayırsever Taştekin'e zor gününde vefa

İzmir’de sağlık ve eğitime yaptığı katkılarla tanınan ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’ne yedi yıl önce İnciraltı’nda 43 dönüm arazi bağışlayan 84 yaşındaki Süleyman Taştekin, geçirdiği kazadan sonra götürüldüğü DEÜ Hastanesi’nde tedavi edildi. Yürüyüş yaptığı sırada bir taşıtın çarpması sonucu kalçasında kırık oluşan Taştekin, Ortopedi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu ve ekibi tarafından aynı gün ameliyata alında. Başarılı geçen ameliyatın ertesi günü yürümeye başlayan Taştekin, üniversite yöneticilerinin gösterdiği yakın ilgiye ve doktorlarına teşekkür etti.

DEÜ Hastanesi’ndeki duyarlılığın örnek olduğunu söyleyen hayırsever Taştekin, “Aslen Denizli Çivrilliyim. 1955 yılında geldiğim İzmir’e tekstil alanında hizmet verdim. Bir okul (Bahçelievler’de Süleyman Taştekin Anadolu ve Endüstri Meslek Lisesi), bir de poliklinik (Eşrefpaşa Süleyman Taştekin Polikliniği) yaptırdım. DEÜ'ye de 2007’de 43 dönüm arazi bağışı yapmıştım. Geçirdiğim kazadan sonra geldiğim hastanede, DEÜ'nün Sayın Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda başta olmak üzere idareciler ve hekimler, sağlığıma kavuşmam için seferber oldu. Hassasiyetleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Süleyman Taştekin’i ameliyat eden Prof. Dr. Havıtçıoğlu ise, “Hastamıza total kalça protezi ameliyatı yaptık. Tüm hastalar bizim için önemli. DEÜ'ye büyük destekleri olan Süleyman Bey’in bir an önce sağlığına kavuşması için de gerekli müdahaleyi yaptık. Ameliyattan bir gün sonra yürümeye başladı. Kısa sürede taburcu edeceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar