DEÜ Hastanesi'nde onkoloji tedavisi gören çocuklar 23 Nisan'ı kutladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde onkoloji tedavisi gören çocuklar, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması kapsamında Başhekim Prof.

Google Haberlere Abone ol
DEÜ Hastanesi'nde onkoloji tedavisi gören çocuklar 23 Nisan'ı kutladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde onkoloji tedavisi gören çocuklar, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması kapsamında Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas’a misafir oldu. Hematoloji–Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocukları makamında ağırlayan Mas, Başhekim yardımcıları Prof. Dr. Yücel Arısoy, Prof. Dr. Kazım Tuğyan ve Doç. Dr. Ataç Sönmez, Hastane Başmüdürü Tevfik Eser ve diğer idareciler, küçüklere hediyeler verdi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hale Ören ve Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamer Mutafoğlu gözetiminde, velileri eşliğinde davete katılan çocuklar, kurum yöneticileriyle sohbet etmenin heyecanını yaşarken 23 Nisan ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Temsili başhekim olarak Prof. Dr. Mas’ın makam koltuğuna oturan küçükler, ne istediklerine yönelik sorulara sağlıklı olmak, bir an önce hastaneden çıkmak, arkadaşlarıyla oynamak gibi cevaplar verdi. Kutlama gününde Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü 3. sınıf öğrencisi Feride Ceyda Elkaya’nın yaptığı palyaço gösterisi de çocukları eğlendirdi. Yiyecek içecek ikramının yapıldığı etkinlikte ayrıca yatarak tedavi gören çocuklar odalarında tek tek ziyaret edilerek, Türk bayrakları ve balonlar verildi. Başhekim Mehmet Refik Mas, yaptığı açıklamada, “Çocuklar bizim yarınlarımız. Onları en iyi şekilde hayata hazırlamak da en büyük görevimiz. Atatürk’ün onlara armağan ettiği bu bayramda konuğumuz olmalarından büyük keyif aldık.” dedi. CİHAN

Yorumlar