Destici:Yasakları kaldırcağız diye iktidar oldular Twitter’a bile yasak koydular

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP hükümetinin yasakları kaldıracağız diye iktidar olduğunu belirterek korkularının esiri olup Twitter’a bile yasakladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici:Yasakları kaldırcağız diye iktidar oldular Twitter’a bile yasak koydular

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP hükümetinin yasakları kaldıracağız diye iktidar olduğunu belirterek korkularının esiri olup Twitter’a bile yasakladıklarını söyledi.

    BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosunu ziyaret ederek partililere konuştu. 30 Mart yerel seçimlerin demokratik bir ortamda huzur içinde geçmesi temennisinde bulunan Destici, "Milletin birliği her şeyin üzerindedir. Ama onunla birlikte tabi ki insanlarımızın temel problemleri var. İşsizlik problemi var. Yoksulluk problemi var. Maalesef tarım ve hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin problemleri var. Esnaflarımızın problemleri var. Ücretli kardeşlerimizin başta taşeron işçiler ve emekliler olmak üzere, askeri ücretliler olmak üzere bunların problemleri var. Ama bunların problemlerine değinilmiyor. Yerel bir seçim olmasına rağmen belediye hizmetleri yada yerel hizmetlerle ilgili maalesef sorunlar konuşulmuyor yada öneriler yapılmıyor. Tam tersine genel bir siyaset havasında seçim geçirilmeye çalışılıyor. Biz tabi tüm bunların dışında kalmaya çalışıyoruz Büyük Birlik Partisi olarak. Tabiî ki ülke gündemini değerlendiriyoruz. Ülke gündemiyle ilgili, dış gündemle ilgili görüşlerimizi söylüyoruz. Ama bizim dediğim gibi önceliğimiz milletimizdir, önceliğimiz ülkemizdir." dedi.

Şahsi çıkarlarını, parti çıkarlarını ülke ve millet çıkarlarının önüne çıkarmadıklarını vurgulayan Destici, "Bugüne kadar asla şahsi çıkarlarımız ve parti çıkarları adına siyaset yapmadık.Şahsi çıkarlarımızı ve parti çıkarlarımızı ülke ve millet çıkarlarının önüne koymadık. Bundan sonra da koymayacağız. Yine oy almak adına belediye almak adına asla milletimize yalan söylemedik, asla milletimizi kandırmadık, asla milletimizi aldatmadık. Bundan sonra da aldatmayacağız Allah’ın izniyle." ifadelerini kullandı.

    "İKTİDAR GÜCÜ ORTAYA KONARAK MİLLETE BASKI YAPILIYOR"

    "Ailelerinin rızıklarından keserek siyaset yapan arkadaşlarımız var" diyen Destici AK Parti iktidarını eleştirdi.
Destici, şunları söyledi: "Bir tarafta çok büyük imkanlar, geniş imkanlar özellikle iktidar partisi devletin bütün imkanlarını kullanıyor. Devletin imkanlarının yanında maalesef millet üzerinde de önemli bir baskıda yapılıyor iktidar gücü ortaya konarak. Bunlar doğru değil, bunlar adil şeyler değil, Dolayısıyla ben bunlardan uzak durulmasını tavsiye ediyorum. Bunların neticede uzun vade kimseye faydası da olmaz. Burada dediğim gibi ailelerinin rızıklarından keserek siyaset yapan arkadaşlarımız, fedakarlık yapan arkadaşlarımıza ben bir kere daha hem kendi şahsım adına, hem partimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Biz onların kavgasına bulaşmadan milletimize ne yapacağımızı söyleyeceğiz. Yerelde ne yapacağımızı söyleyeceğiz. Genelde ne yapacağımızı söyleyeceğiz. Biz yerel yönetimlerde Türkiye’nin en başarılı partisiyiz."

    "TWİTTER’İN KAPATILMASI HUKUKSUZ BİR UYGULAMADIR"

    Bireysel özgürlüklere de değinen Destici Twitter’in kapatılmasını da eleştirdi. Destici, "Bireysel hak ve özgürlüklerin önleri mutlaka açılması lazım. Yasakları kaldıracağız diye Türkiye’ye iktidar oldular. Ama korkularının esiri olup şu anda Twitter’a bile yasak koydular. Yani bunu bir takım gerekçelere dayandırmaya çalışıyorlar ama sayın başbakan bir saat önce Twitter mivıtır dinlemeyiz hepsini kapatacağız diyor bir saat sonra kapanıyor. Onun için kimse bunun hukuki gerekçesine başka gerekçelerine bakmaz. O, ortadadır net. Başbakan talimat vermiştir ve kapanmıştır. Hukuksuz bir uygulamadır. Açık ve net olarak söylüyorum. Hukuki hiçbir dayanağa hiçbir gerekçenin de karşılığı ve geçerliliği yoktur. 75 milyonun tamamına demokrasi, herkes için demokrasi. Sadece iktidar için ve bölücülerle bu PKK’lılarla biliyorsunuz bir pazarlık süreci yapıyorlar. Orada verdikleri sözler adına onlara demokrasi değil. 75 milyonun tamamına demokrasi, Yozgat’a dada demokrasi, Akdağmadeni’ne de demokrasi. Sadece iktidara yandaşları ve PKK’lılara değil. Onların siyasi uzantılarına değil." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar