Destici: Toplum artık bu kadar kutuplaşmayı kaldıramıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milletin partili cumhurbaşkanı istemediğini kaydederek, son dönemdeki toplumsal ayrışmanın vardığı tehlike boyutuna dikkat çekti. Destici, “Toplum artık bu kadar ayrışmayı, bu...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Toplum artık bu kadar kutuplaşmayı kaldıramıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milletin partili cumhurbaşkanı istemediğini kaydederek, son dönemdeki toplumsal ayrışmanın vardığı tehlike boyutuna dikkat çekti. Destici, “Toplum artık bu kadar ayrışmayı, bu kadar kutuplaşmayı kaldıramıyor. Bizim endişemiz şudur ki bu bir çatışmaya dönerse Allah muhafaza etsin, bu ülkemiz için bir felaket olur.” dedi.

Mustafa Destici, cumhurbaşkanı seçim süreci çerçevesinde muhalefet partilerini gezen Başbakan Erdoğan ile parti genel merkezinde yaklaşık iki saat görüştü. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Destici, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, “Sadece Türkiye sınırları içerisinde yaşayan değil, Türk-İslam coğrafyasında yaşayan kardeşlerimizin aslında geleceğini tayin edecek ya da onların geleceğini de etkileyecek bir takım süreçlerin başlangıcındayız.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ile Musul ve Telafer’deki gelişmeleri de ele aldıklarını ifade eden Mustafa Destici, “Adına ‘çözüm süreci’ denilen, bizim ise ‘müzakere ve pazarlık süreci’ olarak adlandırdığımız süreçte gelinen nokta, yol kesmeler, bayrak indirmeler ve fiili olarak bir takım alan oluşturmaları kendileriyle konuştuk.” diyerek, Türkiye için çok açık ve net bir tehlike gördüklerini belirtti.

"MİLLET PARTİLİ CUMHURBAŞKANI İSTEMİYOR"

Destici, toplumsal barışın bozulduğuna dikkat çekerek, kutuplaşmadan dolayı duydukları endişeyi de Erdoğan’a ilettiklerini söyledi. Destici, şunları ifade etti: “Toplum, artık bu kadar ayrışmayı, bu kadar kutuplaşmayı kaldıramıyor. Bizim endişemiz şudur ki bu bir çatışmaya dönerse Allah muhafaza etsin, bu ülkemiz için bir felaket olacağı gibi, bütün Türk dünyası için de bir felaket olur. Onun için biz bu cumhurbaşkanlığı sürecinin daha dikkatli geçirilmesini ifade ettik. Millet, partili cumhurbaşkanı istemiyor. Millet, tarafsız cumhurbaşkanı istiyor. Herkesi kucaklayacak, herkese adil ve eşit davranabilecek ve kuvvetler ayrılığı prensibini tam olarak işletecek. Kendileri de bu konudaki düşüncelerini söylediler. Salı günü de kendi adaylarını açıklayacaklarını ifade ettiler.” şeklinde konuştu.

"ADAYLARLA GÖRÜŞTÜKTEN SONRA BBP KURULLARI KARAR VERECEK"

Bir soru üzerine; AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı noktasında bir sinyal aldıklarını ancak bu ismi AK Parti açıklamadan kendilerinin kamuoyuna duyurulmasının doğru olmayacağını kaydeden BBP Genel Başkanı Destici, parti olarak hangi adayı destekleyecekleri noktasında verilmiş herhangi bir kararlarının olmadığını söyledi. Destici, yarın ‘çatı adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu ile bir araya geleceklerini ve sonrasında kurullarında gerekli görüşmeler neticesinde bir karar vereceklerini belirtti.

CİHAN

Yorumlar