Destici: Siyasetçilerin ayrıştırıcı dil kullanması toplumu kamplaştırır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yönetici konumunda olanların ve siyasetçilerin ayrıştırıcı dil kullanmalarının toplumu kamplaştıracağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Siyasetçilerin ayrıştırıcı dil kullanması toplumu kamplaştırır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yönetici konumunda olanların ve siyasetçilerin ayrıştırıcı dil kullanmalarının toplumu kamplaştıracağını söyledi. Destici, “Erk sahibi olanların daha hassas olmaları gerektiğini, birleştirici, kuşatıcı söylemler kullanması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İHH’yı ziyaret etti. Görüşme sonrası İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile basın açıklaması yapan Destici, İHH’nın önemli bir yardım kuruluşu olduğuna dikkat çekerek, beraber yaptıkları organizasyonlardan bahsetti. İHH’nın Kilis Şubesi’ne yapılan operasyonu değerlendiren Destici, “Ben İHH’ya yönelik her girişimin karşısında olduğumu söylemek isterim. Türkiye’de Müslümanlar arasında bir fitne ateşi yakılmak istenebilir. Suret-i haktan görünen ama olmayan köşe yazarları var. Bunlar bu fitne ateşini körüklemeye çalışıyorlar. Geçmiş dönemlerde de İHH ile ilgili, başka yardım kuruluşları ile ilgili, bütün cemaatlere karşı dönem dönem baskılar kuruldu.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir camiayı hedef alarak kullandığı üslupla ilgili soruya da Destici, “Kimden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın, kim kullanırsa kullansın bu dili tasvip etmiyoruz. Erk sahibi olanların daha hassas olmaları gerektiğini, birleştirici, kuşatıcı söylemler kullanması gerektiğine inanıyorum. Çünkü biz siyasetçiler olarak daha büyük sorumluluk taşıyoruz. Bizim kullandığımız dil aşağıyı etkileyecektir. Daha da ayrıştıracaktır, daha da kamplaştıracaktır. Ayrıştırıcı dil kullanmak yerine, muhabbet dili, sevgi dili kullanmalıyız.” cevabını verdi.

‘YARDIM DERNEKLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ’

Türkiye’deki yardım derneklerine yardımcı olmak gerektiğine vurgu yapan Destici, bu dernekler arasına fitne ateşi sokulmaya çalışıldığını söyledi. Destici, konuda da şunları söyledi: “Müslümanların her şeyden önce birlik olmaları lazım. Hangi oyunlarla, hangi kışkırtmalarla, hangi fitne ateşi ile gelirlerse gelsinler çatışma ortamından uzak durulması gerektiğine inanıyorum. Burada yapılan bütün hizmetlerin herkesin taktir etmesi gerektiğine inanıyorum. Bunlar bizim kuruluşlarımız. İnsani Yardım Vakfı bizim, Kimse Yok Mu Derneği bizim, ismini sayamadığım bütün bu dernekler bizim. Hepsinin bizim olduğunu kabul edip, hepsine sahip çıkmamız gerektiğini buradan bir kez daha ifade ediyorum.”

Konuşmaların ardından İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Destici’ye Doğu Türkistan ile ilgili bir kitap hediye etti. Yıldırım, BBP’nin her dönem kendilerine yardım olduğunu belirterek teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar