Destici: Sıfır problem politikası Türkiye’yi sıfır etkisi olan bir ülke yaptı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye’yi yönetenler, ‘en güçlü dönem’ diye hava bastıkları ve bunu iç politik malzeme olarak kullandıkları bir dönemde, Türkiye maalesef en basiretsiz ve en etkisiz dönemini yaşamaktadır....

Google Haberlere Abone ol
Destici: Sıfır problem politikası Türkiye’yi sıfır etkisi olan bir ülke yaptı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye’yi yönetenler, ‘en güçlü dönem’ diye hava bastıkları ve bunu iç politik malzeme olarak kullandıkları bir dönemde, Türkiye maalesef en basiretsiz ve en etkisiz dönemini yaşamaktadır. Sıfır problem politikası maalesef Türkiye’yi bu coğrafyada sıfır etkisi olan bir ülke konumuna getirdi." dedi.

Mustafa Destici, Ankara İçkale Otel’de düzenlediği, ‘BBP İstişare Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. IŞİD’in kaçırdığı rehinelerin akıbetinin ne olduğu hakkında kimsenin malumat sahibi olmadığına dikkat çeken Destici, "IŞİD’in elindeki rehinelerin de tereyağından kıl çeker gibi kurtarılacağı söyleniyordu.” dedi. Türkiye’nin bölgede kımıldayamaz hale geldiğini ifade eden Destici, “Bütün kırmızı çizgilerimizi kaybettik. Irak, Kerkük’teki, Telafer’deki, Erbil’deki bütün Irakta ve Kuzey Irak’taki bütün kırmızıçizgilerimizi kaybettiğimiz gibi, tek güvencesi Türkiye olan Türkmen kardeşlerimizi soydaşlarımızı da kaderleri ile birlikte Barzani ile birlikte Maliki ve IŞİD’in insafına terk ettik. Türkiye eli Türkmenler bölündü. Türkiye hiçbir dönemde, o bölgede bu kadar basiretsiz bu kadar etkisiz konumda olmamıştı. Maalesef Türkiye’yi yönetenler ‘en güçlü dönem’ diye hava bastıkları ve iç politik malzeme olarak kullandıkları bir dönemde Türkiye İslam coğrafyasında sınır komşularımızın olduğu dönemde maalesef en basiretsiz ve en etkisiz.. Sıfır problem politikası maalesef Türkiye’yi bu coğrafyada sıfır etkisi olan bir ülke konumuna getirdi.” ifadelerini kullandı.

"KATİL İSRAİL HİÇ BİR KURAL TANIMADAN BOMBA YAĞDIRMAKTADIR"

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları da değerlendiren Destici, hedef gözetmeksizin İsrail’in tüm Gazze’ye bomba yağdırdığını söyledi. Dünyanın bu saldırıları seyrettiğine dikkat çeken Destici, “Hadi dünya seyrediyor, anlıyoruz. İslam alemi de seyrediyor. İşin acı olan tarafı da bu. Ve katil İsrail hiçbir hassasiyet göstermeden ve hiçbir insani kural tanımadan Gazze’nin üzerine bomba yağdırmaktadır. Ve 100’den fazla insan hayatını kaybetmiştir. Bunun 20’den fazlası çocuktur.”diyerek yapılan saldırılara karşı tepkisi dile getirdi.

"KİME AKIL HOCALIĞI YAPTILARSA, FELAKETLE KARŞILAŞTILAR"

Hükümetin dış politikasını da değerlendiren Destici, şu tespitlerde bulundu: "Türkiye’yi yöneten bu hükümetin en başarısız olduğu alanların başında dış politika gelmektedir. Neredeyse ellerini değdirdikleri her yer bir felaketle karşı karşıya kalmıştır. Libya’nın durumu ortadadır, Mısır’ın durumu ortadadır. Kime akıl hocalığı yaptılarsa, kimi koruma altına almışlarsa onlar felaketle karşı karşıya kaldılar. Suriye’nin durumu ortadadır, Irak’ın durumu ortadadır. Suriye’deki gelişmeleri, Mısır’daki gelişmeleri ele aldığımızda aslında bütün bu gelişmelerin İsrail’in lehine ne kadar ne kadar ilerlediğini ve İsrail’in faydalandığını görmekteyiz. İsrail, birkaç sene öncesine kadar daha da güçlenmiştir. Nerdeyse, karşısında dikilecek bir güç bırakılmamıştır. Bir denge vardı ve maalesef o dengeler yıkılmıştır."

"DEVLET PKK İLE MÜZAKEREYE BAŞLADI"

Çözüm Sürecini de değerlendiren Destici, Öcalan ve PKK liderlerinin bu sürecin yasal zemin oturtulmasını istediklerine hatırlatarak, hükümetin cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bir adım attığını ve bu talepleri kabul ettiğini söyledi. Mecliste yasalaşan tasarı ile birlikte, ‘pazarlık sürecinin’ yasal zemine oturduğunu belirten Destici, şunları kaydetti: "Bunun Türkçesi şu: Türkiye Cumhuriyeti devleti, PKK ile yasal zeminde Meclis’in gözetimi altında pazarlık ve müzakereye başladı, arkadaşlar. Bunu terörün sona erdirilmesi adına yaptıklarını söylüyorlar. Onlar kanunun adını böyle koymuşlar. Hükümetin cesareti varsa, ne yapmaya çalıştıklarını bu millete ifade etsinler. Bize göre kanunun adı şudur: Üniter yapıyı sona erdirme. Tek bayrak, tek dil ve tek bayraktan vazgeçme, özerkliğin önünün açılması ve PKK’nın güçlendirilmesi yasası bu yasa değerli arkadaşlar. Çünkü yasanın içeriğine sonuçlarına baktığımızda bunu görüyoruz. Bir kere özerkliğin önü açıldı. O bölgeden gelen arkadaşlarımız da var. Yasa dışı her türlü eylem yapılıyor. Bunlarla ilgili devlet ve millet adına görev yapanlar sessiz kalıyorlar. Mevcut kanunları bile uygulayamıyorlar. Ana muhalefette bu işin suç ortağı. Neticede büyük Türk gözleri önünde hangi oyunların yapıldığını, gözleri önünde nelerin yapıldığını görmesi anlaması lazım. Öcalan bu kanun mecliste yasalaştıktan sonra, hükümete Meclise teşekkür mesajı yayınlıyorsa, teşekkür mesajından bile büyük Türk devleti için ne kadar tehlikeli sonuçlar doğuracağını görmemiz yeterli olacaktır. Fakat milletin bunu görmesi lazım."

"İŞ KAZALARINDA DÜNYANIN İLK ÜÇ ÜLKESİ ARASINDAYIZ"

İstanbul’da bir iş yerinde meydana gelen patlamaya değinen Destici, Türkiye’deki işçi kazanlarında yaşanan artış dikkat çekti. Kazaların bir türlü engellenemediğini kaydeden Destici, "Birkaç ay önce Soma’da maden faciası yaşandı. Ama dün Meclis’te o facia yaşanmasına rağmen yaşam odalarının zorunlu hale getirilmesine iktidar partisinin ret oyları ile kabul edilmedi, maalesef. 300’ün üzerinde insan hayatını kaybetmesine rağmen hala meclisimizin bu konudaki duyarsızlığı devam ediyor.300 sayısı çok kardeşimiz hayatını kaybettiği için gündeme geldi. Ama, her gün Türkiye’de birkaç insanımız hayatını kaybetmeye devam ediyor. Bu konuda Türkiye iş kazasının yüksekliği oranında dünyanın ilk üç ülkesi arasında. Türkiye’ye çağ atlattık diyenler, maalesef bu konuda, pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da hiçbir şey yapamamışlar." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar