Destici: Devleti bu kadar aciz duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kerküklülerin büyük bir endişe içinde olduklarını söyledi. Destici ayrıca IŞİD’ın Musul’daki Türkiye Konsolosluğunu işgal etmesi ile ilgili olarak “Bu devleti bu kadar aciz...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Devleti bu kadar aciz duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kerküklülerin büyük bir endişe içinde olduklarını söyledi. Destici ayrıca IŞİD’ın Musul’daki Türkiye Konsolosluğunu işgal etmesi ile ilgili olarak “Bu devleti bu kadar aciz duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok.” dedi.

Musul’un IŞİD güçleri tarafından işgal edilmesi konusunda yazılı açıklama yapan BBP lideri Destici, Musul’u işgal eden IŞİD güçlerinin Kerkük’e doğru hareket ettiklerini iddia etti. IŞİD güçlerinin Kerkük’e bağlı 4 ilçeyi ele geçirdiklerini ifade eden Destici, bugün gece ya da yarın Kerkük’e girileceğinin haberini aldıklarını bundan ötürü özellikle Kerküklülerin büyük bir endişe içinde olduklarını belirtti. IŞİD güçlerinin bölgede Şii ve Sünni çatışmasını körüklediğini özellikle bundan dolayı Şii ve Sünni Türkmenler arasında çatışmalar yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu, bunun da Türkmenler için felaket olacağını dile getiren Destici, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti buna müsaade etmemeli” dedi. Kerkük ile birlikte Türkmenlerin yaşadığı Telafer şehrinin de IŞİD güçleri tarafından işgal ve tehdidi altında olduğunu belirten Destici, buna dur denmesi gerektiğini kaydetti.

“BU DEVLETİ BU KADAR ACİZ DURUMA DÜŞÜRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK”

Destici açıklamasında şunları söyledi: “IŞİD güçleri nasıl oluyor da Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Peşmergeler ve Irak Merkezi Hükümeti’nin kontrolündeki El Rabia kapısından elini kolunu sallayarak giriyor. Burada büyük bir oyun ve tezgâh olma ihtimali çok yüksek. Bu önümüzdeki günlerde ortaya çıkar” diye konuştu. Destici, Musul Başkonsolosluğun IŞİD güçleri tarafından ele geçirilmesini başta başkonsolos olmak üzere personel ve orayı korumakla görevli Özel Harekâtçıların IŞİD güçleri tarafından alı konulmasına sert tepki gösterdi. Destici, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenler nasıl oluyor da burnunun dibinde meydana gelen gelişmeleri doğru okuyup öngöremiyorlar. Öncelikli tedbirleri alıp, adımlar atarak konsolosluk işgalinin önüne geçemiyorlar ya da oradaki personeli tahliye edemiyorlar. Devletimizin hiç mi caydırıcılık gücü yok? Bu devleti bu kadar aciz duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok.”

“HÜKÜMET BÜTÜN ADIMLARI ATMALI”

Destici son olarak, “Musul Konsolosumuza, personelimize, şoförlerimize ve tüm Musul halkına geçmiş olsun. Rabbim yâr ve yardımcıları olsun. IŞİD güçleri tarafından alıkonulan ya da esir edilen tüm vatandaşlarımız biran önce serbest bırakılmalı. Bunun ile ilgili hükümet bütün adımları atmalı.” dedi. CİHAN

Yorumlar