Destici'den Filistin'in Ankara Büyükelçisi'ne destek ziyareti

BBP Genel Başkanı Destici, Filistin'e ve Filistinlilere desteğini bildirmek için Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa'yı ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Destici'den Filistin'in Ankara Büyükelçisi'ne destek ziyareti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından Filistin'e ve Filistinlilere desteğini bildirmek amacıyla Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'yı ziyaret etti.

Destici, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, cuma namazı sonrası Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok şehrinde, İsrail'in işgal girişimine ve ABD Başkanı Donald Trump'ın kararını kınamak için protestolar ve basın açıklamaları düzenleneceğini bildirdi. Destici, Alperenler ve Büyük Birlik Partililerin bu etkinliklerde katılımcı olacaklarına dikkati çekti.

"Filistin davası, Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze, Batı Şeria, Ramallah, El Halil bunların hepsi bizim ortak davamız." diyen Destici, kendisinin geçen yıl buraları ziyaret ettiğini, Türkiye'ye dönüşleri sırasında gözaltına alınan ekip arkadaşlarının kararlı tutumları sonrasında bırakıldığını anımsattı.

Destici, şöyle devam etti: "Daha sonra İsrail basınına yansıyan haberlerden öğrendik ki güya biz Gazze'de ve Filistin'de terörist gruplarla görüşmüşüz. Siyonist İsrail'in terörist dedikleri, bizim kahramanlarımız. Dün de görüştük, bugün de görüşürüz, yarın da görüşürüz. Biz Filistin davasının ve Filistinli kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız. Siyonist İsrail'in Kudüs'ü başkent yapma ve ABD Başkanı Donald Trump'ın da bunu tanıyarak Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçilik binasını taşıma kararını şiddetle kınıyor, reddediyor ve lanetliyoruz. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Mücadele edenlerle birlikte olacağız."

"DİRENİŞİN YANINDAYIZ"

ABD'nin kararı ile Trump'ın Kudüs'e ateş bombası bıraktığını, fitne ateşini yaktığını ve bölgede yanan ateşe benzin döktüğünü belirten Destici, Trump'ın ABD'de en son başkan olabilecek kişilerden bir tanesi olduğunu söyledi.

"Başkan adaylığı süresince Trump, ABD'deki Yahudi lobileri ve siyonist çevrelerce desteklendi. Herhalde bunun bir karşılığını ve bedelini ödüyor, diyet ödüyor diye düşünüyoruz." ifadesini kullanan Destici, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olan bu girişimin bir an önce durdurulmasını istedi.

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde, bu kararı en şiddetli kınayan ülke olduğunu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplantıya çağırdığını ve bu kararın karşısında net bir şekilde duracağının altını çizen Destici, bu adımları doğru adımlar olarak değerlendirdiklerini ve bütün İslam dünyasından da aynı yüksek seviyede tepki beklediklerini belirtti.

Destici, "Direnişin sonuna kadar yanındayız. Bu direnişe karşı Siyonist İsrail'in şiddetle, terörle karşılık vermesini, masum Filistinli kardeşlerimize şiddet uygulamasını ve Gazze saldırılarını kınıyoruz." dedi.

"BU KARARA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa da ziyaretinden dolayı Destici'ye teşekkür ederek, "Şüphesiz hepimiz kızgın durumdayız. Bu da ABD'nin Kudüs'ü hedef alan bazı kararlarıyla ilgili. Biz bu karara teslim olmayacağız. Buna direneceğiz ve hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Çünkü Kudüs bizim geçmişimizdir. Şu anki durumumuzdur ayrıca geleceğimizdir ve tarihi köklerimiz var orada." ifadesini kullandı.

Türk halkının bütün şehirlerde gösterdiği tepkileri takip ettiklerini, her gün Türkiye'den Filistin halkına mesajlar gittiğini, bundan memnun olduklarını aktaran Mustafa, "Türkiye ile aynı gemide olduğumuzu düşünüyoruz. Adalete bağlıyız ve gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz. Bunu birlikte başaracağız. Trump bu kararıyla bir fitili ateşledi. Sadece Müslümanların yaşadığı kentlerde değil, dünyanın bütün kentlerinde bir protesto yürüyüşleri olacaktır. Biz eminiz, Kudüs etkilenmeyecektir. Kudüs'ün geleceğine bir başkan karar veremez. Kudüs'ün yeri, önemi ve kutsallığı bellidir." diye konuştu.

Haklı bir davaları olduğunu vurgulayan Mustafa, Filistin'in bir karış toprağından vazgeçenin kendilerinden olmadığını kaydetti.

Ziyarette, BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Genel Başkan Yardımcıları Remzi Çayır, Ali Keser ile Samet Bağcı da hazır bulundu.

Yorumlar