Destici: Çanakkale zaferi, ibret alınması gerekn bir hadisedir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Çanakkale Zaferi'nin insanlık tarihi için ibret alınması gereken bir hadise olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Çanakkale zaferi, ibret alınması gerekn bir hadisedir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Çanakkale Zaferi'nin insanlık tarihi için ibret alınması gereken bir hadise olduğunu söyledi.

    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Destici, Çanakkale Zaferi'nin 18 Mart kalıbına sığdırılacak kadar küçük bir zaman diliminden ibaret olmadığını, Atalarımızın savaşırken gönüllerinde yeşerttikleri amaç ve istikametin, geniş zamanlar boyunca kendilerinden sonra gelecek nesillere bıraktıkları en büyük miras olduğunu kaydetti.

    ÇANAKKALE ZAFERİ ONURUN, NAMUSUN, ŞEREFİN ŞAHLANIŞ DESTANIDIR

    Destici, “Çanakkale Savaşı bu toprağın insanının verdiği ilk savaş değildir. Lakin emperyalizme karşı verdiği en büyük savaşlardan biridir. Çanakkale zaferinin bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. Çanakkale zaferinin kahramanları, umudun bittiği yerde imanın; gücün tükendiği yerde azmin; silahın olmadığı yerde yüreğin her türlü olumsuzluğu yenebileceğini ispat ettiler. Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin ve kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metre kareye tam 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi, insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir. Tarihimizde unutulmaz bir iz bırakan Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.” dedi.

    BU DESTANSI ESERİN TEMELİNDE GÜÇLÜ BİR İNANÇ, BÜYÜK BİR VATAN AŞKI TUTKUSU VARDIR

    "Bu güzel vatanı emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz." diyen BBP Lideri Mustafa Destici mesajında şöyle devam etti: “Bu zaferin şeref payı ne şunun, ne bunun, tamamen aziz Türk milletinindir. Çanakkale’de bir hesap-kitap uzmanlığı yoktur; o, ölüm-kalım savaşı veren bir milletin, “kalım”dan ziyade “ölüm”e ayarlı bir şahlanışının eseridir. Bu destansı eserin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Dün Çanakkale’de yedi düvele karşı nasıl direnmişsek, bugün de bölenlere, böldürenlere ve her türlü emperyalist planlara karşı yine yiğitçe direneceğiz. Bize düşen görev bugünlere gelmemiz için canları pahasına savaşıp bu topraklara kanlarını döken şehitlerimizi yâd etmek ve onları asla unutmamak ve gelecek nesillere bu kahramanlıkların anlatılmasını sağlamaktır. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 99.yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi hürmet ve rahmetle yâd ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” CİHAN

Yorumlar