Destici: Bu sadece BBP’ye değil, cemaate de yapılan bir iftiradır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Akşam gazetesinde yayınlanan kumpas, iftiralar, suçlamalar ve isnatların 'çamur at izi kalsın' mantığıyla yapıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Bu sadece BBP’ye değil, cemaate de yapılan bir iftiradır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Akşam gazetesinde yayınlanan kumpas, iftiralar, suçlamalar ve isnatların 'çamur at izi kalsın' mantığıyla yapıldığını belirtti. Destici, "Bu sadece Büyük Birlik Partisi’ne değil, cemaate de bir iftiradır. Bu cemaat 40 yıldır, Türkiye’de ve yurt dışında eğitim faaliyetleri yürütüyor. Her siyasi görüşten şu anda hükümet edenlerin de ekseriyetlerinin çocukları burada okudu ve okumaya devam ediyor." dedi.

Partisinin genel merkez binasında yapılan basın toplantısı düzenleyen ve gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Destici, söz konusu gazetedeki "Cemaat Alperenleri ele geçirdi" haberinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Öncelikle bu büyük bir iftira, namussuzca atılmış bir iftira, aslında bir kumpastır. Git bu adamla röportaj yap, onun ne söyleyeceğini önceden kurgulamışlar. Benim söylediklerim bilgiye dayanan şeyler. Ona da demişler ki sen de bunları bunları söyle, muhabir ne yapsın uzun süredir işsiz. Bir iş bulmuş onun için hangi görev verilirse yapacak bir vaziyette."

Türkiye’de basın mensuplarının baskı, şantaj, işten atılmayla tehdit edildiklerini söyleyen Destici, "Basın kuruluşları ve cemiyetlerin basın mensuplarının yanında olması lazım, onların haklarını savunması lazım. Bu dönemde en büyük haksızlık basın mensuplarına yapılıyor. Gazetedeki röportaj tamamen düzmece, kurmaca, kumpas, bunun gerçekle yakından uzaktan hiçbir ilgi ve alakası yok. Somut bir bilgisi de yok." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’Yİ KAOSA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR"

Merhum Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun söylemediği şehir efsanesi haline dönüştürülmüş ‘Bizim tarlamız çoktan sürülmüş’ sözüne atıfta bulunularak böyle bir cümle kurdurulduğuna dikkat çeken Destici, "Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Alperenler ülkeleri için milli değerleri için siyaset yapıyor. Biz şiddetin her türlüsüne karşı olan bir hareketiz. Kimden yaparsa kimden gelirse gelsin biz şiddetin karşısında olan bir hareketiz. Türkiye’de derin yapıların kullanamadığı bir siyaset varsa oda BBP ve Alperenlerdir. 2009’dan bu zamana kadar en ufak bir hadise dahi var mı? Ülkeyi karıştırmak istiyorlar, kaosa sürüklemek, milleti ayrıştırmak, kamplaştırmak istiyorlar bunların hepsini görüyoruz. Ama biz bu oyna gelmeyiz." dedi.

Bu tür kumpas, iftiralar, suçlamalar ve isnatların maalesef 'çamur at izi kalsın' mantığıyla yapıldığını söyleyen Destici, Bu çamur tertemiz harekete bulaşmaz. Yargı önünde de bu iftiraların hesaplarını verecekler. BBP’ye iftira atmak o kadar kolay değil. Bunun bedelini herkes hukuk önünde öder. Bir harekete karşı olabilirsiniz, ama bunu alçak iftira, düzmece röportajlarla delillendirmeye kalkamazsınız. Kim yaptıysa yargı önünde hesabını verecektir. Röportajdaki gibi hiçbir ne cemaat, ne cemiyetle başka bir kuruluşla BBP’nin ilişkisi olmamıştır." diye konuştu.

"EFENDİSİNİN KADERİ KÖLESİNİN ALNINDA YAZILIYMIŞ’’

Destici sözleri arasında bunun sadece Büyük Birlik Partisi’ne değil, cemaate de bir iftira olduğuna dikkat çekerek, şunları dile getirdi: "Bu cemaat 40 yıldır, Türkiye’de ve yurt dışında eğitim faaliyetleri yürütüyor. Her siyasi görüşten şu anda hükümet edenlerinde ekseriyetlerinin çocukları burada okudu ve okumaya devam ediyor. Özellikle kız çocuklarını, Anadolu’dan büyük şehirlere gönderirken cemaatin evleri hep liman olarak görüldü. Vicdanı olan çıksın söylesin 40 yılda bu evlerde bir tane olumsuz bir hadise yaşandı mı? Şimdi hakkı haklıya teslim etmek gibi yükümlülüğümüz var. Kendini eğitime ve bilime vermiş, milletin birliğine beraberliğine vermiş bir hareket öbür tarafta da tamamen kendisini milletine ülkesine davasına adamış bir siyasi hareket. Türkiye’ de en çok sahip çıkılması gereken bir hareket. Siz bunları itibarsızlaştırmaya ve bir takım karanlık işlerle itham etmeye çalışıyorsunuz. Ben sizin vicdan, ahlakınıza ve imanınıza ne diyeyim. İmanı olan insan hiçbir insan bunu yapmaz. Çünkü bir gün bunun hesabının sorulacağını bilir. Bir söz var: Efendisinin kaderi kölesinin alnında yazılıymış."

CİHAN

Yorumlar