Destici: Bu paket 'demokrasi paketi' değil

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Demokrasi paketi; Apo ve PKK ile yürütülen müzakere sürecindeki pazarlık maddelerini içeren, Avrupa Birliği’nin taleplerini içeren bir müzakere paketidir’ dedik ama dinleyen olmadı.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Bu paket 'demokrasi paketi' değil

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Demokrasi paketi; Apo ve PKK ile yürütülen müzakere sürecindeki pazarlık maddelerini içeren, Avrupa Birliği’nin taleplerini içeren bir müzakere paketidir’ dedik ama dinleyen olmadı." dedi.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde aday tanıtım toplantısında konuşan Mustafa Destici, ülkenin durumunun hiç iyiye gitmediğini vurguladı. Hükümetin ‘Demokrasi Paketi’ adı altında bir paket hazırladığına işaret ederek, "Biz o gün dedik ki, bu paket demokratikleşme paketi değil, bu paket Apo ve PKK ile yürütülen müzakere sürecindeki pazarlık maddelerini içeren, Avrupa Birliği’nin taleplerini içeren bir müzakere paketidir dedik. O günlerde bizlerden başka kimse dillendirmedi. Ama bugün Meclise sevk edildiğinde bizim aylar öncesinde söylediğimizi şimdi konuşmaya başladılar." ifadelerini kullandı.

"APO’NUN KARAYILAN’IN SİYASİ YASAĞINI KALDIRIYORSUN"

Başbakan’ın söz konusu paketi açıkladığında "Bu demokratikleşme paketi ile artık siyasi partilere üye olmanın önündeki engelleri kaldırıyoruz. Seçim Kanunu hükümlerine göre, oy verme hakkına sahip olan herkesin, siyasi partilere de üye olabilmesinin önünü açıyoruz." cümlelerini hatırlatan Destici, şöyle devam etti: "Burayı okuduğunuz zaman sanıyorsunuz ki oy veren herkes partiye de üye olacak. Millette, sandı ki herkes siyasi partilere üye olabilecek. Başbakan devam ediyor. ‘Bunun için Siyasi Partiler Yasının 11. maddesinin B fıkrasının 6 maddesini kaldırıyoruz.' Ne ana muhalefet partisi, nede mecliste bulunan diğer siyasi partiler bunun üzerinde durmadı. Sadece biz Büyük Birlik Partisi olarak dedik ki; ey Başbakan! sen bu övünerek anlattığın şeyle, memurların siyaset yasağını kaldırmıyorsun. Kimin siyaset yasağını kaldırıyorsun? Rüşvetçilerin, hırsızların, sahtecilerin, tecavüzcülerin, katillerin, ihale yolsuzluğu yapanların, devletin sırlarını ifşa eden casusların, PKK’lıların, Apo’nun, Karayılan’ın siyaset yasağını kaldırıyorsun. Ama ne yaparsanız yapın, bu büyük Türk milleti, sizin oyunlarınızı bozacaktır. Sevr antlaşmalarını, Mondros Müzakeresi anlaşmalarını nasıl bozmuşsa, PKK ile sürdürülen bu müzakere ve pazarlık sürecindeki oyunları da bozacaktır. Vatanın bölünmesine, parçalanmasına asla fırsat vermeyecektir."

"PAKET ASLA MİLLETİN TALEPLERİNİ İÇERMİYOR"

Destici, bu paketin içerisindeki maddelerin PKK’nın isteklerini içerdiğini savunarak, "Eş başkanlık, üç tane harfin alfabemize girmesi. Ana dilde eğitim. Farklı dillerde propaganda. Gösteri yürüyüş saatlerinin değişmesi. Belde teşkilatlarının kurulmasına gerek olmaması. Hazine yardımının yüzde 3’e düşürülmesi gibi bütün talepler PKK’nın ve BDP’nin talepleri olarak paketin içerisinde yer alıyor. Bu paket asla milletin taleplerini içermiyor." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar