Destici: Belediyecilik yandaşa peşkeş çeken zihniyetten kurtarılmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Belediyecilik, kaynakları tüketen, yandaşa candaşa peşkeş çeken zihniyetlerden kurtarılmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Belediyecilik yandaşa peşkeş çeken zihniyetten kurtarılmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Belediyecilik, kaynakları tüketen, yandaşa candaşa peşkeş çeken zihniyetlerden kurtarılmalı" dedi.

BBP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Yelis’in bir otelde düzenlediği proje tanıtım programında konuşan Destici, “Türk insanının, en modern ve hayat kalitesi en yüksek şehirlerde yaşamaya kayık olduğuna inanıyoruz. Mimar Sinan’ın torunları, karanlık dehlizleri andıran sağlıksız konutlarda değil, insan onuruna yaraşır mekânlarda yaşamalı. Türk şehirleri birer çatışma ve gerilim alanı değil, huzur ve sükûnet mekânı olmalı” diye konuştu.

Türk insanının herşeyin en iyisine layık olduğunu belirten Destici, “Türk şehirleri dünyanın en gelişmiş ve en yaşanabilir şehirleri haline getirilmeli. Bu sebeple parti olarak belediyecilikte yeni bir çığır açıyoruz. Artık Türkiye’de yeni bir belediyecilik vizyonu var. Artık Türkiye’de ‘Birlikte Belediyecilik’ var. Büyük Birlik Partisi olarak, hizmet belediyeciliğini yatırımcı belediyecilikle buluşturacağız. Belediye kaynakları bir yandan halkın sosyal ve kültürel gelişimi için seferber edilirken, diğer yandan şehirlerin yıllardır ihmal edilen altyapı ihtiyaçları karşılanacak. Büyük Birlik Belediyeleri şehirlerimizin çehresini değiştirecek. Belediyeciliği toplumsal kalkınmanın merkezi haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Türk halkının hizmette adaletle tanışacağını ifade eden Destici, "Halkın vergileri halk için kullanılacak. Kaynak tüketen değil, kaynak üreten bir model ile hizmet edeceğiz. Kararları kapalı kapılar ardında değil, şeffaf bir şekilde almaya devam edeceğiz. Tüyü bitmemiş yetim hakkı gözetilecek, hesabı verilmeyecek hiçbir işin içine girmeyeceğiz. Türkiye ‘yatırımcı belediyecikle’ tanışacak. Büyük Birlik Belediyeleri, emsal belediyelerden en az 3 katı daha fazla hizmet gerçekleştirdi ve gerçekleştirecek. Bizim Belediyelerimizin hizmet ettiği şehirler her zamankinden daha temiz, daha bakımlı olacak. Türkiye ‘hizmetkâr belediyecilikle’ tanışacak" ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar