Destici: Başbakan 'montaj' derse hırsız da 'montaj' der

Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’de her şeyin ayarının bozulduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Başbakan 'montaj' derse hırsız da 'montaj' der

Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’de her şeyin ayarının bozulduğunu söyledi. Destici, "Polis, hırsızı kamera kayıtları ile yakalıyor, hırsız görüntülerin montaj olduğunu söylüyor. Başbakan 'montaj' derse, hırsız da 'montaj' der." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Yozgat seçim bürosunu ziyaret etti. Destici, burada düzenlenen mini mitingte yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Destici, yolsuzluk ve rüşvet olayları üzerinden AK Parti hükümetine ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Geçmişte Türkiye’de Türk, Kürt, Alevi ve Sünni tartışmaları ile toplumun ayrıştırıldığını, çatıştırıldığını vurgulayan Destici, "Geçmişte milletimizi Türk, Kürt diye çatıştırdılar, Alevi, Sünni diye çatıştırmaya çalıştılar ve bugün de yine milletimiz aynı oyunlarla, aynı tezgahlarla karşı karşıya. Ne yazık ki Türkiye’yi yönetenler, Meclis'te temsil edenler de bir oy uğruna milleti ayrıştırmaktan, milleti kamplaştırmaktan, milleti çatıştırmaktan geri durmuyor." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE’DE HER ŞEYİN AYARI BOZULDU"

Türkiye’de her şeyin ayarının ve değerinin bozulmaya başladığını söyleyen Destici, “Sayın Başbakan bir izafi ve sanal düşman oluşturdu. Her seçimde olduğu gibi yine ona yüklenerek seçim meydanlarında oy devşirmenin peşinde. Bakın geçtiğimiz gün bir hırsız yakalanıyor. Her şey ortada, kamera kayıtları, her şey net. Adamın hırsızlık yaptığını gösteriyor. Adamı karakola götürüyorlar ve 'niye yaptın' diye soruyorlar. Adam 'montaj' diyor. Başbakan 'montaj' derse hırsız da 'montaj' der. Her suçu işleyen yarın 'montaj' diyecek. Sayın Başbakan, 12 yıldır bu memleketi siz yönetiyorsunuz. Bu millet size önce anayasayı değiştirecek çoğunluk verdi, sonra da referandumla değiştirecek çoğunluk verdi, sonra da tek başına iktidar verdi. Eğer bu ülkede hırsızlık da varsa, yolsuzluk da varsa, rüşvette varsa, yoksulluk da varsa, örgüt de varsa, çete de varsa bunların hepsinin sorumlusu sizsiniz, başka sorumlu aramaya gerek yok." ifadelerini kullandı.

"TERÖRİSTLERİ TAHLİYE ETTİNİZ"

Yapılan kanun değişiklikleri ile tahliyelerin yapıldığını vurgulayan Destici, "Şimdi tahliyeler yapılıyor. Kim tahliye ediliyor? Bunların hepsinin toplam değerlendirmenin yanlış olduğunu daha önce de söyledim. Evet, uzun tutukluluk sürelerinden dolayı gerçekten hak mağduriyeti yaşayanlar var. Onların tahliye edilmesini toplum da, biz de memnuniyetle karşıladık. Ama siz KCK'lıları, PKK'lıları, 30 yıldır bu memlekete kan kusturan, binlerce polisimizin, askerimizin, sivil vatandaşımızın kanını elinde bulunduran bu hainleri, bu teröristleri tahliye ettiniz. Bunlara bir örtülü af uydurdunuz. İşte biz, bunu kabul etmiyoruz. Biz, bunu reddediyoruz. Toplum içinde işlenmiş açık cinayetler var. Her ne kadar mahkeme süreleri tamamlanmış olmasa da, bunların suçları belli. Bunların tahliye edilmeleri toplum ve milletin vicdanını yaralamıştır. Şimdi bakıyorum Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak Adalet Bakanı'na kadar herkes bu tahliyelerin yanlış olduğunu söylüyor. Timsah gözyaşı döküyorsunuz timsah. Bu tahliyeler sizlerin kanuni düzenlemelerinizle yapıldı. Onun için bunun da sebebi sizsiniz. Yarın, Türkiye bunların yüzünden bir iç kargaşa yaşarsa bunun hesabı mutlaka bir gün sizden sorulur." diye konuştu.

"BAŞBAKANIN GÜCÜ PUTİN’E, BARZANİYE, PKK’YA DEĞİL ABİLERE VE ABLALARA YETİYOR"

Başbakan'ın konuşmalarında sürekli toplumu ayrıştırdığını, kutuplaştırdığını kaydeden Destici, şunları söyledi: “PKK’nın siyasi uzantıları, biz kendi güvenliğimizi kendimiz sağlayacağız ve kendi vergimizi toplayacağız diyor. Bütün bulara ne hükümetten ne Meclis'tekilerden ses yok. Onlar oy derdine düşmüş. Nerde Başbakan? Heyhat, dönecek Putin’e, Rusya’ya bir şey diyecek, dönecek Barzaniye bir şey söyleyecek, dönecek PKK’nın siyasi uzantılarına bir şey söyleyecek. Onlarla müzakere ediyor, onlarla pazarlık ediyor. Dönüyor gücü kime yetiyor? Gücü, dün evlatlarını teslim ettiği ablalara, abilere yetiyor. Bu hukukta, adalet sisteminde yapılan değişikliklerin ne için yapıldığını bu millet çok açık ve net olarak biliyor. Bizim Başbakan'a çağrımız şudur: İçinizde hırsızlık yapanları, yolsuzluğa, rüşvete bulaşanları adaletin önünden kaçırmayın. Bırakın, hukukun önünü açın, hukuk gereğini yapsın, herkes adalet önünde hesabını versin. Toplumun geldiği noktanın görülmesi açısından söylüyorum her lise öğrencimizden 42 sigara, her 100 öğrencimizden 32’si alkol, her 100 öğrencimizden 9’u uyuşturucu kullanıyorsa bunun vebali kimin Sayın Başbakan?"

Mustafa Destici, konuşmasının ardından partisinin Yozgat ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. CİHAN

Yorumlar