Derslerini Harley Davidson fabrikasında işlediler

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin (UAÜ) MBA öğrencileri, 'İş Dünyasında Çok Kültürlü Yönetim' dersi kapsamında gerçekleştirilen ABD gezisinde, aralarında ünlü motosiklet markası Harley Davidson'ın da bulunduğu dünyaca çapında...

Google Haberlere Abone ol
Derslerini Harley Davidson fabrikasında işlediler

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin (UAÜ) MBA öğrencileri, 'İş Dünyasında Çok Kültürlü Yönetim' dersi kapsamında gerçekleştirilen ABD gezisinde, aralarında ünlü motosiklet markası Harley Davidson'ın da bulunduğu dünyaca çapında tanınan firmaları gezdi.

MBA öğrencileri ile Doç. Dr. Mesut Akdere, Yrd. Doç. Dr. Işılay Değirmenci ve Hasan Selman Çavuş'tan oluşan 28 kişilik grup, ABD'nin Chicago, Milwaukee ve Madison şehirlerine gezi düzenledi. ‘İş Dünyasında Çok Kültürlü Yönetim’ dersi kapsamında gerçekleştirilen bir haftalık gezide şehir turları, şirket ziyaretleri, üniversite kampüs turları ve senato ziyaretleri yapıldı. MBA öğrencileri Harley Davidson, Rockwell Automation, Johnsons Control gibi dünya çapında markalaşmış firmaları inceleme fırsatı buldu.

Gezinin ilk durağı University of Wisconsin Milwaukee (UWM) oldu. UWM Rektör Yardımcısı Prof. Johannes Britz’i ziyaret eden gruba, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Barbara J. Daley, Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Jennifer Watson’ın yanı sıra üniversite yetkilileri eşlik etti. Burada Dr. Işılay Değirmenci, Prof. Britz’e, UAÜ adına bir hediye takdim etti. Daha sonra kampüs turu yapan MBA grubu, UWM’de 'Kalite Yönetimi ve Performans Geliştirme' eğitimine katılarak, bu konuda sertifika aldı.

ÜNLÜ FİRMALARI GEZDİLER

Harley Davidson Motor Company’nin Milwaukee fabrikasını gezen MBA grubu, dünyaca ünlü motorların üretim safhasını baştan sona inceleme fırsatı buldu. Üretim esnasında kullanılan yöntemler ,yetkililer tarafından aşamalar halinde gruba anlatıldı. Diğer bir durak olarak Rockwell Automation’ı gezen MBA grubu, dünya çapında çok geniş bir yelpazede endüstriyel otomasyon, kontrol ve bilgi teknolojileri çözümleri üreten ve 80 farklı ülkede faaliyet gösteren firmayı inceledi. Grup; otomotiv, enerji, bina etkinliği çözümleri konularında 150'den fazla ülkede faaliyet gösteren Johnsons Control firmasını da gezdi. Şirket yetkililerince alternatif enerji kaynakları, akıllı sensör gibi konularda bilgi verildi. Sağlık alanında ABD’nin önde gelen kuruluşlarından Children's Hospital of Wisconsin Hastanesi'ni gezen MBA öğrencileri sürdürülebilir müşteri memnuniyeti, hasta hakları ve memnuniyeti konularında bilgi aldı. Madison şehrine giden grup, University of Wisconsin-Madison kampüsünü gezme imkanı buldu. Wisconsin Eyalet Senatosu’nu da ziyaret eden öğrenciler, Milwaukee Senatörü Dan Knodl ile görüştü.

'ÇOK FAYDALI OLDU'

MBA öğrencilerinden Savaş Şan, ABD gezisinin çok faydalı geçtiğini belirterek, “Programın her aşaması bizler için öğretici oldu. Yaptığımız şehir turları bile bize farklı tecrübeler kazandırdı.” dedi. UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe de bu tür gezilerle MBA öğrencilerinin teorik bilginin yanında pratiği de görme imkanı bulduklarına değinerek, “Bu organizasyonları önümüzdeki dönemde farklı ülkeler için de yapmayı hedefliyoruz. Bu tür etkinlikler MBA öğrencileri için farklı iş ortaklıkları ve alternatiflerine katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar