Dershanelerin kapatılmasına tepki gösterdi, AK Parti’den istifa etti

Adana’nın Çukurova ilçesi AK Parti üyesi Mustafa Erhan Çetinus, dershanelerin kapatılmasına yönelik tutumu nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Dershanelerin kapatılmasına tepki gösterdi, AK Parti’den istifa etti

Adana’nın Çukurova ilçesi AK Parti üyesi Mustafa Erhan Çetinus, dershanelerin kapatılmasına yönelik tutumu nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa dilekçesini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu’na iletilmek üzere Çukurova İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na veren Mustafa Erhan Çetinus, dershanelerin kapatılma kararı ile başlayan süreçte AK Parti’nin göstermiş olduğu, tutum ve davranışların kedisini derinden yaraladığını aktardı. Çetinus, “Bu süreçte sarf edilen sözler partimin 11 yıldır bulunduğu çizginin dışına çıkmaya başladığının bir göstergesidir. 11 yıl boyunca toplumun her kesimini kucaklayan, derdiyle dertlenen ve bu sorunlara çözüm üretmeye kendini adayan Sayın Başbakanın da son yaşadığımız olaylarda takındığı tavır bunu göstermektedir. Son yıllarda kendisine yakıştırılmaya çalışılan diktatör benzetmelerini, kulağını topluma çevirerek ve konuyu ilgilendiren kesimlerin tepkilerini dikkate alarak bozan Sayın Başbakan, aynı tutumu dershane ve hizmet gönüllülerine karşı başlatılan karalama kampanyalarına karşı gösterememiştir.” dedi.

Dershaneler ve buna benzer yapılanmaları doğuran sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Çetinus şu ifadeleri kullandı: “Direkt olarak dershanelere yüklenilmesi ve dolaylı olarak da hizmet gönüllülerine zarar verilmeye çalışılması çok üzücüdür. Bunun yanında Hizmet gönüllüleri hareketinin KCK, çete, örgüt gibi yapılanmalara benzetilmesi de bu hareketi temsil eden insanları ve bizleri derinden üzmüştür. Tüm bunlar olurken Sayın Başbakanın ve parti yöneticilerinin sessizliğini korumaları da 11 yıldır partiye sahip çıkan bizlerin çabalarının yersizliğini ortaya koymuştur. 11 yıldır temsil ettiği ideolojinin dışında kararlar almaya başladığından dolayı 05.02.2002 tarihinden beri üyesi olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İli Çukurova İlçesi Parti üyeliğimden üzülerek istifa ediyorum.”
CİHAN

Yorumlar