Dershanelerin kapatılması öncesi binler YGS'yi aratmayan provaya katıldı

Eğitim çalışmalarıyla Anadolu insanının geleceğinin şekillenmesine önemli katkılar sunmaya devam FEM dershaneleri, GÜVENDER ortaklığı ile Türkiye genelinde sınav düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Dershanelerin kapatılması öncesi binler YGS'yi aratmayan provaya katıldı

Eğitim çalışmalarıyla Anadolu insanının geleceğinin şekillenmesine önemli katkılar sunmaya devam FEM dershaneleri, GÜVENDER ortaklığı ile Türkiye genelinde sınav düzenledi. Türkiye'de 81 il ve ilçelerinde üniversite ortamında gerçekleşen sınavda öğrenciler Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi prova yaptı. Gerçeğini aratmayan sınava dershanelerin kapatılmasına inat binlerce öğrenci katıldı.

Sınavın Kars ayağında, sabahın erken saatlerinde kalkan öğrenci velilerinin tıpkı YGS sınavına gider gibi çocuklarını hazırlayıp, otobüs veya otomobillerle Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesine getirdikleri gözlendi. 2 bin öğrencinin katıldığı Kars YGS sınav provasında, KAÜ kampus kaldırımları öğrenci seline şahit oldu. Sınavla ilgili bilgi veren FEM dershanesi Fizik öğretmeni Medet Sofu, GÜVENDER'in düzenlediği Türkiye geneli sınavın Kars ayağına diğer dershane öğrencileriyle birlikte 2 bini aşkın öğrencinin katıldığını söyledi.

YGS sınavı öncesi son provanın yapıldığını ifade eden Sofu, öğrenci velilerinin de sınava büyük bir heyecanla hazırlanıp çocuklarıyla birlikte buralara geldiklerini aktararak, "Velilerimiz erkenden öğrencilerini arabaları ve otobüslerle Üniversite'ye getirdiler. Şu an dışarıda onlarda bekliyorlar. Bir öğretmen olarak bende gerçek sınav heyecanını yaşıyorum." dedi.

ÖĞRENCİLER GERÇEK SINAVIN PROVASIYLA GELECEĞE ADIM ATIYOR

Kars FEM Dershaneleri Müdürü Levent Uysal ise "Bu yıl Kars'ta ikincisini düzenlediğimiz sınavlarımız ile öğrencilerimize sınava girecekleri gerçek mekanlarda prova yapmış oluyoruz. Normalde öğrenciler yıl içinde girdikleri denemelerde yanlarında sürekli aynı arkadaşları ile bulunurken, bu sınav ile hiç tanımadık yüzlerle ve gerçek sınav kurallarının uygulandığı bir ortam ile karşılaşıyorlar. Bu sayede gerçek sınavda yaşayacakları heyecanı önceden görerek YGS öncesinde önemli bir hazırlık yapmış oluyorlar."

Öte yandan sınava katılan öğrenciler, hayatlarının şekilleneceği YGS sınavı öncesi kendilerine sunulan imkandan dolayı yetkililere teşekkür ederken büyük bir heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen baba ve anneler ise en büyük yatırımı çocuklarına yapmaya devam edeceklerini kaydettiler. CİHAN

Yorumlar