'Dershanelerin kapatılması bölgede çocukların dağa çıkmalarını artırır'

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Gül, dershanelerin kapatılmasıyla doğu ve güneydoğu başta olmak üzere ülke genelinde çocukların dağa çıkmalarında artış olacağını söyledi.Bir takım ziyaretlerde bulunmak...

Google Haberlere Abone ol
'Dershanelerin kapatılması bölgede çocukların dağa çıkmalarını artırır'

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Gül, dershanelerin kapatılmasıyla doğu ve güneydoğu başta olmak üzere ülke genelinde çocukların dağa çıkmalarında artış olacağını söyledi.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak için Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Gül, gazetecilerin sorularını cevapladı. Son zamanlarda Türkiye gündemine düşen dağa çocuk kaçırma olaylarıyla ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Yusuf Gül, “Öncelikle sendikamız şiddetin her türlüsüne karşısıdır. Eğitim hakkı coğrafi bölgelere bağlı kalmaksızın tüm ülke insanının en doğal hakkıdır. Bu noktada da özellikle bu yörede küçük çocukların zorla ya da kandırılarak dağa kaçırmaları tasvip etmemiz mümkün değildir. Aslında Hükümetin de bu konuda yapmış olduğu icraatlarla, yapmayı planladığı icraatlarla bu noktada arzu edilmeyen sonuçların daha da sayısının artabileceği kaygısını taşımaktayız. Şöyle ki; ülke genelinde bulunan özel dershanelerin kapatılma süreciyle ya da dönüştürülme ismi altında kapatılma çalışmasıyla aslında bu bölge için, bölge insanı için dağa çıkma yolunun kapatıldığı birçok eğitim kurumlarının önü kesilmek istendiği kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

Şırnak’ta eğitim yuvalarına yapılan saldırılar hakkındaki soruyu da cevapsız bırakmayan Başkan Yardımcısı Yusuf Gül şunları söyledi. “Sendikamız her şeyin diyalogla çözüleceğine inanmaktadır. Bununla birlikte gerek eğitim yuvalarına, gerekse kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan saldırıları şiddetle kınamaktayız. Ancak bu saldırıları daha detaylı olarak incelediğimizde belki şu sonuca varıyoruz. Malum eğitim yuvaları, özellikle saldırıya maruz kalan eğitim yuvaları, bir grubun dağa öğrenci sevkıyatı için kullandığı yöredeki çocuklarımızın önünde bir set olarak durmaktadır. Bu eğitim yuvalarına yapılan saldırılar tamamen onların bu kurumları ortadan kaldırarak daha çok sayıda öğrencinin, çocuğumuzun, yavrumuzun götürülmesine sebep olacaktır. Bunun için çaba göstermektedir.”

'ANADİLDE EĞİTİMİ DESTEKLİYORUZ'

Güneydoğu’da çok istenilen ve benimsenen anadilde eğitime sendika olarak bakış açılarının nasıl olduğu şeklinde sorulan soruya Başkan Yardımcısı Yusuf Gül, “Aktif Eğitimciler Sendikası öncelikle ileri demokrasiye ve Türkiye’deki demokrasinin arzu edilen noktaya gelmesini benimsemektedir. Bu noktada da belki bölge için önemli olan ama ileri demokrasinin bir parçası olduğuna inandığımız anadilde eğitimi sendika olarak desteklemekteyiz. Bu konuda henüz çok yeni, 6 aylık bir sendika olmamıza rağmen kısa sürede bu konuda raporlarımızı oluşturup gerekli ilgili mercilere ileteceğimizi şimdiden duyurmak isteriz.” dedi.

Şırnak’ta çok yaşanan ve bundan dolayı ciddi anlam olumsuz etkiler meydana getiren öğretmen sirkülasyonu hakkındaki soruya da Yusuf Gül, “Aslında Türkiye’de eğitim politikalarıyla ilgili yapılan değişikliklerin başarıya ulaşmamasının sebeplerinden birisi merkezi yönetim olarak yereldeki sorunları merkezi olarak tespit edip buraların fikirlerini almadan çözüm önerileri üretmenin sonucu olarak bu problemlerin daha da büyüyerek devam ettiğini düşünüyoruz. Bu noktada bölgenin sorunlarını bölgede yaşayan insanların ve burada görev yapan sektör çalışanların mutlaka bilgileri alınarak, onların görüş ve önerileri doğrultusunda çözüm üretilmesi gerektiğine biz inanıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar