Dershanelerin Kapanmasına Eylem Hazırlığı

AK Parti Hükümeti tarafından torba yasayla çıkarılacak dershanelerin kapatılmasına bir tepki de Türk Eğitim Sen'den geldi.

Google Haberlere Abone ol
Dershanelerin Kapanmasına Eylem Hazırlığı

Terzi, “Yapılan hiçbir şekilde hukuki değildir. Türk Eğitim-Sen, genel olarak olumsuz bulduğu bu rezalet yasa tasarısını protesto edecektir. Gerekirse 800 bin öğretmen ile birlikte her türlü eylemi meşru göreceğiz.” dedi.

Tasarıyı eleştiren Kamil Terzi, “Bu tasarılar yasalaşırsa, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde büyük bir tasfiye operasyonunun da önü açılmış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonra her türlü gerginliğe hazır olmalıdır.
Türk Eğitim-Sen, torpile, yandaşlığa, adam kayırmaya pirim vermeyecektir, öğretmenlerin kazanılmış haklarının elinden alınmasına sessiz kalmayacaktır. Yasa tasarısında yer alan 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdür ve yardımcısı olanların, bu görevlerinin ‘hiçbir işleme gerek kalmaksızın’ sona erecek olması kabul edilemez. Bunu sadece MEB ile sınırlı düşünmemek lazım. Diğer kurumlarda yaşananları da göz önüne aldığımızda AKP iktidarının kendi devletini kurduğunu söyleyebiliriz. Bu bir tasfiye sürecidir. Bu kanun tasarısı ile iktidar, ‘Benim onayım olmayan, benim gibi düşünmeyen okul yöneticilerine onları 4 yılda bir değiştireceğim. Okul müdür ve yardımcılarını değiştirmeye valiler yetkili olacak. Kimse iktidarımı tehdit edemeyecek’ demektedir. Yapılan hiçbir şekilde hukuki değildir.
Türk Eğitim-Sen, genel olarak olumsuz bulduğu bu rezalet yasa tasarısını protesto edecektir. Gerekirse 800 bin öğretmen ile birlikte her türlü eylemi meşru göreceğiz. ‘Bakan koltuğu’ bundan sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya çivi gibi batacaktır. Bakan ve Müsteşar o koltuklarda rahat oturamayacak, sınırsız yetki ile Bakanlıkta istediği gibi at koşturamayacaktır. Türk Eğitim Sen olarak her türlü eylemin yanında hukuki yollara da başvuracak, gerekirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AHİM) kadar taşıyacağız ve bu tasarıyı yasalaştırmayacağız. Hükümet bilmelidir ki, Milli Eğitim Bakanlığı kimsenin tekelinde değildir. Bakanlık ve hükümet istişare yapmadan, kapalı kapılar ardında alelacele kanun ve yönetmelikler çıkaramaz. MEB’i, tüm eğitim çalışanları ile birlikte yönetemiyorsanız, o koltukları da bir an önce bırakmalısınız.” ifadelerinin kullandı.

Yorumlar