Dershanelerin indirim sınavları yoğun ilgi görüyor

Hükümet tarafından kapatılmak istenen dershaneler, indirim hakkı kazanan öğrencileri belirlemek için Türkiye genelinde seviye tespit sınavları yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dershanelerin indirim sınavları yoğun ilgi görüyor

Hükümet tarafından kapatılmak istenen dershaneler, indirim hakkı kazanan öğrencileri belirlemek için Türkiye genelinde seviye tespit sınavları yapıyor. Öğrenci ve veliler sınavlara büyük ilgi gösteriyor. FEM ve Anafen Dershaneleri tarafından Batman'da düzenlene sınava 20 bin civarında öğrenci katıldı.

Batman FEM ve Anafen Dershaneleri idarecileri, "Dershaneciliğin bayramını yaşıyoruz. Eğitimin bir parçası olan dershanede bugünlerde bir bayram telaşı var." dedi.
Batman FEM Dershanesi 2. Müdürü M.Talip Kurt, eğitime uygun sınıflarda, kendini yenileyen ve geliştiren öğretmenlerle, ÖSYM ve MEB soru mantığına uygun test ve dokümanlarla kaliteli bir eğitim sunduklarını, ders içi kaliteyi ders dışında da birebir rehberlik anlayışıyla desteklediklerini söyledi.

Kurt, "Rehber öğretmen; öğrencisinin haftalık ders takibini yapan, aile ziyaretini yapan, yıl içerisinde yatılı çalışma programları düzenleyen, üniversite tercihlerine yardımcı olan, üniversiteyi kazandığında da öğrencisini yalnız bırakmayan, herhangi bir sorunla karşı karşıya kaldığında ona çözüm önerileri üreten bir şahıstır. Rehberlik modern eğitim sisteminin merkezine oturmuş bir olgudur. Rehberliğin üçlü sac ayağı vardır; veli, öğrenci, öğretmen. Bu muhteşem üç unsur birlikte çalıştığı zaman başarı geliyor." dedi.

"Öğretmen kadromuzun tümü bizim dershanemizin haricinde hiçbir kurumda çalışmamaktadır." diyen Anafen Müdürü Yasin Sargın ise şunları dile getirdi: "Dershanemiz, 'başarılı bireyler, kaliteli insanlar' anlayışını misyon olarak kabul etmiştir. Bu bağlamda başarıyı, ders içi anlatımlarla, ders dışı eğitim faaliyetleriyle (Redoks, Teknoloji sınıfı, FEM – Anafen TV, etütler, soru çözümleri, yatılı programlar) desteklemekteyiz. Ayrıca dershanemiz öğrencilerine 25’e yakın doküman vererek öğrencisinin başarısını desteklemekte, öğrencilerine burs vererek başarıyı ödüllendirmektedir. Sizleri de erken kayıt avantajlarımızdan yararlanmanız için dershanemize bekliyor, başarınıza katkıda bulunmak istiyoruz."

SINIFLAR YETMEDİ, MÜDÜR ODASI KULLANILDI

Şanlıurfa'da FEM Dershanesi, il genelindeki 17 şubesinde Seviye Tespit Sınavı (STS) yaptı. Sınava 35 bin 350 öğrenci katıldı.

Sınava giren öğrenciler, başarılarına göre bursluluk hakkı veya indirim hakkı kazanacak. FEM Anafen Dershaneleri, Şanlıurfa'da toplam kontenjanın yüzde 10'undan daha fazla öğrenciye indirim uygulayacak.

TALEP ARTTI

Sınavlara yoğun katılımın olduğunun altını çizen FEM Dershanesi Genel Müdürü Abdulvahhap Çerkez, geçen yıla oranla dershane talebinin arttığını vurguladı. Çerkez, "Bu sene yapmış olduğumuz sınavların katılımı daha iyi oldu. Geçen yıl yaklaşık 30 bin öğrenci katılmışken bu yıl 35 bin 350 öğrenci başvurdu. Dershanecilik açısından, talep açısından ben bu gelişmeyi çok önemli buluyorum. 'Dershanelere ihtiyaç yoktur' şeklindeki beyanatlara rağmen insanların çocuklarının geleceği için indirim ve bursluluk sınavına bu kadar teveccühte bulunması gösteriyor ki herkes çocuğunu geleceği için bir şeyler yapmaya çalışıyor." dedi.

MÜDÜR ODASINDA SINAV

Yoğunluk yaşandığı için öğrencilerin faklı şubelere yönlendirildiğini, hatta müdür odasında sınava girdiğini dile getiren Çerkez, "Biz de bu yoğunluktan dolayı memnun olduk. Bazı şubelerimizde yer kalmadı, diğer şubelere yönlendirmek zorunda kaldık. Yoğun talep olunca öğretmenler odası, zümre odalarımız gibi yerlerde öğrencileri sınava alma durumunda kaldık. Bir eğitimci olarak bu bizi çok duygulandırdı." ifadelerini kullandı.

Sınavın çıkışında cevap anahtarları dağıtıldı. Sınav sonucunu merak eden öğrenciler; kaldırımlarda, banklarda doğru ve yanlışlarını kontrol etti.

MUT'TA, DERSHANE SINAVLARINA YOĞUN İLGİ

Mersin’in Mut ilçesinde öğrenciler, seviye tespit sınavlarına yoğun ilgi gösterdi.

Işık FEM Dershaneleri, Seviye Tespit Sınavı (STS) ve İlk Adım Sınavı (İAS) olmak üzere iki kategoride sınav yaptı. Erken kayıt avantajlarından faydalanmak için yaklaşık bin 500 lise ve ortaokul öğrencisi sınava katıldı. Ortaokul 5, 6 ve 7. ile lise 9, 10 ve 11. sınıfların girdiği sınavda, öğrencilerin yanı sıra aileler de sınav heyecanı yaşadı.

Işık FEM Dershanesi Mut Şube Müdürü Oktay Kaya, STS ve İAS’ nin gelecek yılın indirim oranlarını belirleyen sınav olduğunu söyledi. Kaya, “Yaklaşık bin 500 öğrenci başvuru yaptı. Öğrenciler geniş katılımlı bir sınava girmenin heyecanını yaşadı. Bu sınav ile birlikte öğrenci Mut'taki başarı durumunu görmüş olacak. Sınava giren her öğrenciye kalemlik hediye edildi. Ayrıca erken kayıt yapan her öğrenciye, gerek doküman gerekse çanta gibi hediyeler verilecek. Sınava giren Anafen öğrencisi, 2 aylık TV üyeliği alma imkanına sahip olacak. FEM öğrencileri ise matematik ekspres test ve Tekno FEM üyeliği kazanacak. Yani sınava giren her öğrenci dijital ortamda ders çalışma imkanına kavuşacak. Bunların yanında, sınavda derece yapan öğrencilere eğitim bursu verilecek.” diye konuştu

MİDYAT’TA STS’YE YOĞUN İLGİ

Mardin’in Midyat ilçesinde Seviye Tesit Sınavı'na (STS) yaklaşık 3 bin öğrenci katıldı. Sınavlarda derece elde eden ve erken kayıt yapan öğrencilere tablet hediye edilecek.

Öğrenciler, Midyat Sur Dershanesi tarafından düzenlenen sınava yoğun ilgi gösterdi, katılımın yüksek olmasından dolayı dershanede adeta izdiham yaşandı. Yaklaşık 3 bin öğrencinin STS’ye katıldığını belirten Dershane Müdürü Haydar Sencer, “Cumartesi ve pazar günü düzenlenen sınavlara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sınav sonunda başarı elde edenler indirim hakkı kazanacak. Erken kayıt avantajıyla da öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.” dedi. Sencer, Şubat ayının ilk haftasına kadar kayıt yaptıran öğrencilere; konu anlatımlı set, soru bankası seti ve tablet bilgisayarlar hediye edileceği kaydetti.

CİHAN

Yorumlar