'Dershaneler rant kapısı değil, eğitimde eşitsizliği gideriyor'

Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren Fem Dershanesi, gündemdeki dershane tartışmaları konusunda hem velilerini hem halkı bilgilendirmek ve kamuoyuna görüşlerini açıklamak üzere geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Dershaneler rant kapısı değil, eğitimde eşitsizliği gideriyor'

Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren Fem Dershanesi, gündemdeki dershane tartışmaları konusunda hem velilerini hem halkı bilgilendirmek ve kamuoyuna görüşlerini açıklamak üzere geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Öğrenci, veli, çalışan ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, rant kapısı olmayan dershanelerin kendinden fedakarlık ettiği belirtildi.

Tatvan Nizam Eğitim Kurumları Şirket Müdürü Muhittin Toptaş, yaptığı konuşmada, her kesimin, gündemdeki dershanelerin kapatılması konusundan rahatsızlık duyduğunu, demokratik tepkilerin her geçen gün arttığını belirtti. Toptaş, dershanelerle ilgili hazırlanan taslağın içeriğinin ilmi verilerden, toplumun gerçeklerinden ve halkın beklentilerinden uzak olduğunu ifade etti.

Toptaş, "İçeriğinin yanı sıra hazırlanış ve lanse ediliş tarzı çok üzücü ve düşündürücüdür. Maalesef konunun ilgilileri, haklı tepkileri dikkate almak ve çözüm üretmek yerine, ikna çabalarına girmişler ve bütün dershanecilerden tepki almışlardır. Bu da yetmiyormuş gibi bazı medya organlarının da desteği ile başlayan tartışmalar ve gelinen süreç bizi fevkalade üzmüştür. Rant iftirası bizi derinden yaraladığı gibi bu konudaki anlaşılamaz ısrar ve inat da bütün dershanecileri, öğrencileri ve velileri çok endişelendirmiştir.” dedi.

Konunun, eğitim konusu olduğuna işaret eden Toptaş, şöyle konuştu: “Haklı endişeleri dile getirirken, meselenin saptırıldığını ve sanki bir çatışma varmış gibi gösterildiğini müşahede ettikçe, acaba bu işte farklı niyetler mi var demekten de kendimizi alamıyoruz. Ne zamandan beri hak arayışı, -hele hele demokratik ve ölçülü ise- çatışma oldu ve rant olarak telakki edildi? Biz her platformda üslubumuza dikkat etmek ve demokratik olmak şartıyla hakkımızı aramaya ve bu işi takip etmeye devam edeceğiz. Bu işi çatışma diye lanse edenler, hem genç nesle hem onların ebeveynlerine hem de memlekete iyilik etmemektedirler. Biz bu konuyu bugün halkımıza anlatıyoruz. Ancak aynı duyarsızlık ve tutum devam ederse, yarın Hakk’a şikayet etmeyeceğimize garanti veremeyiz.”
CİHAN

Yorumlar