Dershaneler için duada buluştular

Dershanelerin kapatılmasını istemeyen Bitlisliler, dua için Eyyüp Sultan’ın kardeşi Feyzullah El Ensari Hazretleri'nin türbesinin bulunduğu Alemdar Camii'nde buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Dershaneler için duada buluştular

Dershanelerin kapatılmasını istemeyen Bitlisliler, dua için Eyyüp Sultan’ın kardeşi Feyzullah El Ensari Hazretleri'nin türbesinin bulunduğu Alemdar Camii'nde buluştu.

    Dershanelerin kapatılmaması için camide önce farz namazını ardından da hacet namazı kılan Bitlisliler, daha sonra Eyyüp Sultan’ın kardeşi Feyzullah El Ensari Hazretleri'nin türbesinin önünde toplanarak hep birlikte dua etti.

    Dualarında millet için hayırlı olanı dileyen Bitlisliler, ellerini göğe açarak, “Yarabbi sen hayırlı kurumları kem gözlerden muhafaza et. Bu millet için birçok hayırlı işe vesile olan dershaneleri muhafaza et. Onların kapanmasına izin verme Yarabbi. Dershanelerimizle beraber Yarabbi senin adına hangi kurum varsa, ne kadar güzel hayırlı şeyler varsa sen orada o insanları muhafaza eyle. Kurumlarımızı sen muhafaza eyle Yarabbi. Yarabbi sen bizleri her türlü musibetlerden muhafaza eyle Yarabbi. “ diyerek dua etti. Yapılan duaların ardından Fatiha’lar okunarak, daha sonra Feyzullah El Ensari Hazretlerinin türbesini ziyaret edildi.

    Dershanelerin kapatılmaması için dua ettiklerini ve hayırlı olan bir iş için ettikleri duaların kabul olacağına inandıklarını belirten Bitlisli vatandaşlardan Cengiz Kürem, “Bitlisliler olarak dershanelerin kapatılmasını istemiyoruz. Bu nedenle yıllarca ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı evlatlar yetişmesinde büyük katkıları bulunan dershanelerimizin kapatılmaması için Bitlisliler olarak hep birlikte dua ettik. İnşallah bizler hayırlı olan için dua ettik ve bu hayırlı olan duamızda kabul olur ve dershanelerimiz kapatılmaz.” diye konuştu.

    Vatandaşların millet için nice faydalı işlere imza atan dershanelerin kapatılmaması için Eyyüp Sultan’ın kardeşi Feyzullah El Ensari Hazretleri'nin türbesinin yanında dualar ettiklerini ifade eden Bitlisli İbrahim Kırvan ise “İnşallah bizler dua edip namaz kıldık. Allahın izni ve inayetiyle bu toplum için hayırlı olan kurumların kapatılmasından vazgeçilir. Yapılan bu dua ile büyüklerimizde dershanelerin memleket için ne kadar önemli olduğunu anlarlar. Biz yapılan bu yanlışlıktan dönülene kadar dua etmeye devam edeceğiz.” dedi. Bitlis vatandaşlardan Ahmet Şimşek de dershanelerin toplumun kalbi olduğuna işaret ederek, dershanelerin kapatılmasının topluma büyük yararlardan çok büyük zararlar vereceğine inandığını ifade etti.

    Bitlisliler olarak dershaneler konusunda şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada dua etmeye devam edeceklerini kaydeden Şimşek, “Zor bir dönemeden geçiyoruz. Allah’u tela inşallah bu kadar insanın duasını kabul eder ve dershaneler yeniden hizmetlerine devam eder.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar