Dershaneciler: İzmir'de 18 bin öğrenci dershanelerden ücretsiz faydalanacak

İzmir Özel Dershaneler Birliği (İZ-Ö-DER) Başkanı Sezai Özel, 2014-2015 eğitim öğretim yılı dershane kayıtlarının alınabilmesi için bütün dershanelerin ödüllü sınavlar yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dershaneciler: İzmir'de 18 bin öğrenci dershanelerden ücretsiz faydalanacak

İzmir Özel Dershaneler Birliği (İZ-Ö-DER) Başkanı Sezai Özel, 2014-2015 eğitim öğretim yılı dershane kayıtlarının alınabilmesi için bütün dershanelerin ödüllü sınavlar yaptığını söyledi. İzmir’de bu sınavlara yaklaşık 350 bin öğrencinin katılımının beklendiğini aktaran Özel, “Bu sınavların sonucunda ve diğer dönemlerde başarı bursu kazanacak ve kontenjandan ücretsiz yararlanacaklarla birlikte dar gelirli, zeki, başarılı yaklaşık 18 bin öğrencimize ücretsiz yetişme ve hazırlanma fırsatı, sadece İzmir’deki dershanelerde sağlanacak.” dedi.

Körfez Dershaneleri Genel Müdürlüğü’nde, Genel Müdür Hakkı Erten ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İZ-Ö-DER Başkanı Özel, 2013 yılında dershanecilik açısından oldukça hareketli günler yaşandığını hatırlattı: “Bu süreçte biz dershanecilerin, ülkemizin eğitim öğretimine tamamıyla destek vermek dışında hiçbir amacımız olmadı, bundan böyle de olmayacak. Eğitim öğretimin her türlü siyasi değerlendirmelerin dışında, partiler üstü bir anlayışla milli bir politika olarak görülmesi temel dileğimizdir.”

‘350 BİN ÖĞRENCİ KATILACAK’

Dershaneler olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılı yeni dönem kayıtlarını alabilmeleri için ücretsiz ödüllü sınav yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getiren Özel, “Yapılan ödüllü sınavlarda, geçen yılın üzerinde bir başvuru ve katılım olduğunu görüyoruz. Öğrencilerimizin, velilerimizin bu sınavlara katılım konusunda gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyoruz. Sınavlara başvuru ve katılım sürecinde öğrencilerimizle ve velilerimizle yaptığımız görüşmelerde, üyelerimizden aldığımız bilgilerde dershanelerin olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğu görüşleri yansıdı. İzmir’de bu sınavlara girecek yaklaşık 350 bin öğrenci olacağını varsayıyoruz. Dershanelerimizdeki bu sınavlara. öğrencilerimizin yüzde 80-90 bir oranla katılımının olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Erten de bu yıl dershaneler olarak karar aldıklarını ve fiyat artışı yapmadıklarını söyledi: “Geçen yılın fiyatı neyse bu yıl da aynı fiyatı uygulayacağız. Fiyat artışı yapmıyoruz. Bizim bir tedirginliğimiz yok. Bizim tedirginliğimiz, öğrenciler ve velilerimiz bize talepte bulunmazsa başlar. Bizim tedirginliğimiz, hukukun dışına çıkılırsa başlar. Yoksa bizim herhangi bir tedirginliğimiz yok.” CİHAN

Yorumlar