Dershane öğrencileri sorgu odasına alındı

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Niğde Serhat Dershanesi'nde 28 Şubat'taki ikna odalarını hatırlatan bir uygulamaya imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Dershane öğrencileri sorgu odasına alındı

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Niğde Serhat Dershanesi'nde 28 Şubat'taki ikna odalarını hatırlatan bir uygulamaya imza attı. Aniden dershaneye gelen müfettişler, çocukları tek tek odalara çağırılarak sorular sordu.

Dershanede sorguya çekilen öğrencilerden Çiğdem Demiröz, ”Bizi odaya çağırdılar. 'Okulda hocalarınız siyaset yapıyor mu?' dediler. Ben de yapmadıklarını söyledim. 'Okuldan siyaset sebebiyle uzaklaştırılan öğrenci var mı?' diye sordu. Ben de bilmediğimi ve görmediğimi söyledim. Yerimi, yurdumu ve kişisel bilgilerimi istediler. En sonunda söylediklerimin yazılı olduğu bir kağıdı imzalamamı istediler. Ben de imzaladım.” dedi.

Niğde Serhat Dershanesi Müdürü Cevat Erdin, "20 yıldır eğitim veriyorum, bir o kadar da eğitim aldım fakat hiçbir hükümet döneminde böyle bir uygulama ile karşılaşmadım.” diye konuştu. Erdin, şöyle devam etti: "Müfettişler, 81 ilde bakanlığın istemiş olduğu teftiş amaçlı, acaba dershanelerde, eğitim merkezlerinde siyasi propaganda yapılıyor mu diye teftişe geldiklerini söylediler. Ve bu doğrultuda çocukları tek tek odalara çağırılarak sorular sordular ve bunu da gizli tutmak istediler. Çocukları çağırıp fikirlerini sordular ve bunların da değerlendirileceğini çocuklara söylediler. Biz bunu yadırgadık. Çünkü bir eğitim kurumunda eğitimin dışında farklı bir şey yapılacağına ihtimal vermiyorum. Burada öğrencilerin siyasi bir olay için dersten çağrılması, odalarda sorguya çekilmesi ve çocuklara suçlu muamelesi yapılması, çocukların hem psikolojisini bozmuş olacak ve birçok talebemiz dershaneden bu noktadan sonra korkacak.”



CİHAN

Yorumlar