Dershane boşluğunu fırsatçılar dolduruyor, aileler mağdur

Dershanelerin kapatılmasından doğan boşluğu doldurmak isteyen fırsatçılar, öğrenci ve velileri kandırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dershane boşluğunu fırsatçılar dolduruyor, aileler mağdur

Dershanelerin kapatılmasından doğan boşluğu doldurmak isteyen fırsatçılar, öğrenci ve velileri kandırıyor. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Demirci ailesi, kendilerini Milli Eğitim görevlileri olarak tanıttıklarını iddia ettikleri kişilerden aldıkları kitap setini deneme süresi dolmadan geri vermek istedi. 1 hafta içerisinde baş vurmalarına rağmen kendilerine dönüş yapılmadığını belirten aile, 3 bin 640 lira değerindeki kitapların parasını ödemek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) aradıklarını söyleyen sahte yayıncılar, hazırladıkları eğitim siteleriyle öğrencilere internet üzerinden ders desteği sunacaklarını ifade ediyor. Ereğli' de yaşayan Demirci ailesi de bu durumdan mağdur oldu. Kendilerini ilk olarak telefon ile arayan ve Milli Eğitim' den olduğunu söyleyen kişiyi evelerine davet eden Demirci ailesi, kendilerine anlatılanlardan etkilenerek 3 bin 640 lira değerindeki kitap setini aldıklarını, kendilerine verilen kart ile internet üzerinden ders alabileceklerini söylendiğini kaydetti.

Tarih öğretmeni olarak kendisini tanıtan kişinin bir hafta içerisinde başvurmaları halinde kitap setini geri alabileceklerini söylenmesi üzerine seti almayı kabul ettiklerini söyleyen kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü öğrencisi Aleyna Demirci(16), "Bize Milli Eğitim'den aradıklarını söylediler. Eve gelmek istediler. Biz de kabul ettik. 'Deneme süreniz var' dediler. Ancak deneme süresince aradık. Bize geri dönmediler. Geri döndüklerinde de ödeme yapmamız gerektiğini söylediler. Şu ana kadar bir şey olur diye kullanmadım. Zaten ilk bir hafta içerisinde kullanmadım. Bir hafta içerisinde aradım kendilerini. Ben beyefendiyi aradığımda Bize dediler ki 'Size kağıt göndereceğiz'. Fakat biz bekledik. Kağıt falan gelmedi. Ardından bizi tekrar aradıklarında ödeme yapmamız gerektiğini söylediler. Biz ne yapacağımızı şaşırdık." dedi.

'BİZİ DOLDURDULAR, BİRAZCIK HEVESLE KABUL ETTİK, MAĞDURUZ'

Evleri ne gelen ve kendisini emekli öğretmen olarak tanıtan kişinin kendisine 'Eczacılığı kazanabilirsin, kardeşin de Hava Harp okulunu kazanabilir' demesi üzerine bir anlık hevesle kabul ettiklerini söyleyen Aleyna Demirci, "Bana 'Sen hedeflerini küçültme' dediler. Ben Meslek lisesinde okuyorum. Eczacılığı bu set ile kazanabileceğimi söylediler. Kardeşim daha ortaokulda. Hava harp okuluna gidebileceğini söylediler. Bizi doldurdular. Biz de o anda birazcık hevesle kabul ettik. Biraz ben de anneme aslında olsa iyi olur dedim. Ama dershaneye gitsem daha iyi gibi geldi sonradan. Mağduruz." dedi.

DURUMUMUZ YOK ÖDEYEMİYORUZ

Anne Zeynep Demirci (40) ise geri durumu tüketici haklarına bildirdiklerini ancak bir haftalık sürecin geçmesinden dolayı kendilerine yardım edilemeyeceğinin söylendiğini kaydetti. Anne Demirci konuşmasında "Ödeme şartları yüksek olduğu ve durumumuz olmadığı için Tüketici haklarına gittik. 1 haftayı geçtiği için hiç bir şey yapamayız dediler. Biz bunu ödeyemiyoruz. Geri de veremiyoruz. Biz bir hafta içerisinde dönüş yaptık onlara. Onlar döneceklerini söylediler. Kargo ile geri gönderirisiniz dediler. En son aradıklarında da para ödememiz gerektiğini söylediler." dedi.

28 ay vade ile 130 liralık taksitlere imza atan Demirci ailesi, sözleşmenin iptal edilmesi için uğraşacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar