Ders için geldiler, yardım gönüllüsü oldular

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türkçe Eğitimi bölümü öğrencileri 'Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları' çerçevesinde ziyaret ettikleri Kimse Yok Mu Derneği'ne gönüllü oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ders için geldiler, yardım gönüllüsü oldular

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türkçe Eğitimi bölümü öğrencileri 'Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları' çerçevesinde ziyaret ettikleri Kimse Yok Mu Derneği'ne gönüllü oldu. Öğrenciler, ders için geldikleri kurumun aktif gönüllüsü olmayı kararlaştırdı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türkçe Eğitimi bölümü öğrencileri, 'Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları' çerçevesinde Kimse Yok Mu Derneği'ni ziyaret etti. Ders için geldikleri kurumun faaliyetlerinden etkilenen öğrenciler, gerekli işlemleri tamamladıktan sonra kurumun aktif gönüllüsü olmayı kararlaştırdı. Öğrenciler, artık köylere dağıtılacak yardım malzemelerini düzenliyor. Gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlemek için yardım talebinde bulunan ailelerin sosyal incelemelerini yapıyor.

"PARAMIZ YOK AMA GÖNLÜMÜZ VAR"

Derneğe gönüllü olma serüvenini anlatan Türkçe bölümü öğrencisi Hamit Gerez, “Grup arkadaşlarımla yaptığımız ilk toplantıda topluma hizmet aşamasında birçok proje önerisi sunuldu. Bunlardan Kimse Yok Mu Derneği'yle iş birliği içerisinde olup maddi yetersizliği olan bireylere yardım etmek bize göre topluma en üst düzeyde fayda sağlayabileceğimiz projeydi. Bolu merkez ve ilçelerinde maddi sorunlar yaşayan azımsanmayacak kadar çok aile var. Buna mülteci aileler de eklenince derneğin yükü arttı. Ben ve arkadaşlarım bu süreç içerisinde derneğin yükünü biraz hafifletebildiysek ne mutlu bize. İnsan iyilik yapabilmek için çok az fırsat bulurmuş bu hayatta. Bunun için yardımseverleri derneğe çay içmeye bekleriz. Paramız yok, ama ortaya koyacak gönlümüz var.” ifadelerini kullandı.

Derneğin sürekli gönüllüsü olacağını belirten Gökhan Gezgin ise “Böyle bir çalışma içerisinde bulunmak gerçekten güzel bir şey. İnsanlara yardım etmek bir erdemdir. Kimse Yok Mu her zamanki gibi farkını ortaya koydu.” dedi.

Derneğin Bolu Şube Müdürü Ali Kavaz dernek olarak gönüllülere ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Kavaz, "Öğrencilerimiz ders için bize geldi. Biz de onlara yardımcı olduk. Şimdi aktif olarak gönüllü oldular. Birlikte yardıma muhtaç ailelere yardım malzemesi götürüyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin maddi olarak yardımda bulunma imkanları yok, ama ortaya gönüllerini koydular. Derneğimizin sitesinde de yer alıyor. İçinde yaşadığımız topluma katkıda bulunabilmek, ihtiyacı olan insanlara yardım edebilmenin mutluluğunu yaşayabilmek, sahip olduğumuz becerileri geliştirme imkanı bulup, kişisel gelişimimize katkı sağlamak, her şeyin bir karşılıkla ölçüldüğü dünyamızda, karşılık beklemeden faydalı olunabileceğini göstermek, topluma iyi örnek olmak, yedirme lezzeti yeme lezzetinden daha lezizdir kuralınca başkaları için yaşamanın mutluluğunu tatmak için gönüllü olabilirsiniz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar