Derneğe habersiz üye yapılıp, maaşından kesinti yapılan emekliden tepki

Emeklilerin maaşlarından yapılan usulsüz dernek kesintileri emeklileri mağdur etmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Derneğe habersiz üye yapılıp, maaşından kesinti yapılan emekliden tepki

Emeklilerin maaşlarından yapılan usulsüz dernek kesintileri emeklileri mağdur etmeye devam ediyor. Bilgisi olmadan Tüm Emekliler Dul ve Yetimler Derneği’ne üye yapıldığını ve iki yıldır aidat ödediğini yeni fark eden Bursalı emekli, uygulamaya tepki gösterdi.

Maaşından kesinti yapılıp yapılmadığını SGK’ya giderek araştırdığını belirten Kenan Berber isimli vatandaş, bu sırada dernek aidatından haberdar olduğunu söyledi. Derneğe kendi isteği ile üye olmadığını ve üye yapıldığından da habersiz olduğunu ifade eden Berber, yaşadığı şaşkınlığını dile getirdi.

Berber, şunları söyledi: “Benim maaşımdan kesinti oldu. Nereden olduğunu öğrenmek için SGK’ya gittiğimde kesintinin o şekilde olduğunu öğrendim. 2013 ve 2014 yılında ayrı ayrı kesinti yapılmış. 2013’de 15 TL, 2014 yılında da 20 TL kesinti olmuş. Ben esasında paranın azlığı yada çokluğundan şikayetçi değilim. Benim haberim olmadan yapılan üyeliğe karşı çıkıyorum ben. Üye yapıldığımdan haberim yok. Derneği aradım telefonla konuştum. Dediler ki ‘gel dilekçe ver üyeliğini iptal edelim’ dediler. Ben kabul etmedim, ‘kardeşim beni nasıl üye yaptıysanız öyle de silin, paramı da iade edin’ dedim. Derneğe gittim kimse yoktu, göre döndüm.”

Üyeliklerin ‘kömür yardımı’ iddiasıyla yapıldığını anlatan Berber, “‘Beni niye üye yaptınız, neden benim haberim yok’ diye sorduğumda bana kömür yardımı yaptıklarını söylediler. Ben kömür yardımı filan almadım. ‘Bana kömür niye veriyorsunuz, benim fakir olup olmadığımı bilmiyorsunuz, nereden bana kömür vereceksiniz. İstemiyorum kömür, fakirlere verin’ diyerek tepki gösterdim.” diye konuştu.

Bu şekilde birçok insanın habersiz üye yapıldığının basına yansıdığını vurgulayan Berber, mahkemeye başvurmayı düşündüğünü kaydetti.
CİHAN

Yorumlar