Deri hastası gençten Bakan İslam'a 'maaş' tepkisi

Eskişehir'de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan yardım isteyen deri hastası Ömer Keskin (20), "Benim maaşımı bile vermiyorlar. Ne anneminkini ne de benimkini. Bana giden bezin, ilacın haddi hesabı yok. Maaş vermiyorlar ki."...

Google Haberlere Abone ol
Deri hastası gençten Bakan İslam'a 'maaş' tepkisi

Eskişehir'de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan yardım isteyen deri hastası Ömer Keskin (20), "Benim maaşımı bile vermiyorlar. Ne anneminkini ne de benimkini. Bana giden bezin, ilacın haddi hesabı yok. Maaş vermiyorlar ki." diye tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Ayşenur İslam, seçimlerin iptal edildiği Eskişehir'in Mahmudiye ilçesine geldi. İslam, buradan da seçim çalışmaları kapsamında Mahmudiye ilçesi İsmet Paşa Mahallesi'ne geçti. Bakan İslam, burada kadınlara hitap etti. Bakanın konuşmasının ardından deri hastası olduğu öğrenilen Ömer Keskin, babası Ahmet Keskin ile birlikte hastalığı için bakandan yardım istedi. Ömer Keskin, Bakan İslam'a, el ve ayak parmaklarının olmadığını ifade etti. Hastalığıyla ilgili belgelerini bakana gösterdi. Gençle bir süre ilgilenen Bakan İslam, "Senin burada TC kimlik numaran var. Ben onun üzerinden görebileceğim senin bilgilerini. Ne kadar maaş alıyorsun bakacağım." cevabını verdi. Bunun üzerine Keskin, "20 yıldır deri hastasıyım bana kimse bakmıyor. Benim maaşımı bile vermiyorlar. Ne anneminkini ne de benimkini. Bana giden bezin, ilacın haddi hesabı yok. Maaş vermiyorlar ki. Ben 20 yaşına geldim daha vermediler. Beni tam 4 yıldır getirip götürüyorlar." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Ardından Bakan İslam, gencin hastalığıyla bizzat kendisinin ilgileneceğini belirterek, "Seni telefonla kendim arayacağım. Bana bir hafta müddet ver. Ben bu raporu bir incelettireyim. Tedavisi varsa tedavi, değilse senin rahat yaşaman için gerekeni yapacağız." sözünü verdi.

Oğlunun hastalığını bir türlü öğrenemediklerini ifade eden çaresiz baba Ahmet Keskin ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir deri hastalığı nedir onu tam olarak bilmiyoruz. Çok doktorlara götürdük bir şey bulamadık. Tabi bu hastalıkla ilgili bilmediğimiz şeyler olduğu için biz de bakanımızdan destek, yardım istedik. İnşallah gereken yapılır. Bakan bize söz verdi gerekli yerlere başvuracağını. Okula gitmiyor ama zeka olarak çok üstün. Maalesef hastalıktan dolayı parmaklarını kullanamıyor." diye konuştu.

Ömer Keskin de şunları söyledi: "İnşallah çaresi bulunur biz de kurtuluruz. Ben okumayı biliyorum ama fazla değil. Bilgisayar zaten çocuk oyuncağı benim için. Her şeyi kendim öğrendim. Okula sadece bir hafta gittim. Okulda istediğim eğitimi alamadım. Beni zaten bir odanın içine koymuşlardı. Tam öğrenemedim ben de kendim öğrendim."

CİHAN

Yorumlar