Dereceye giren Adanalı öğrencilere Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü verildi

Sabancı Vakfı tarafından başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla başlatılan Eğitim Ödülleri, Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’ndan ilk üç derece ile mezun olan öğrencilere verildi. Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’nda düzenlenen ödül...

Google Haberlere Abone ol
Dereceye giren Adanalı öğrencilere Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü verildi

Sabancı Vakfı tarafından başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla başlatılan Eğitim Ödülleri, Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’ndan ilk üç derece ile mezun olan öğrencilere verildi.

Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’nda düzenlenen ödül törenine; Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç’ın yanı sıra okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katıldı.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında okulu en yüksek not ortalamasıyla bitiren Mesut Berkay Akgünler’e birincilik ödülü olarak 25, Sıla Sevgi’ye ikincilik ödülü olarak 15, Hazal Boyacı’ya ise üçüncülük ödülü olarak 10 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası takdim edildi. Öğrenciler ayrıca lise öğrenimleri boyunca Sakıp Sabancı Başarı Bursu almaya hak kazandı.

Sabancı Vakfı Eğitim Programları ve Kalıcı Eserler Sorumlusu Elif Alişoğlu Çankaya, “Sakıp Sabancı’nın eğitim alanındaki başarılara destek olmak amacıyla oluşturduğu Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri 20’nci yılını doldurdu. Ödül programını 20 yıldır sürdürmekten, Sakıp Sabancı’nın arzu ettiği gibi eğitim ödüllerini devam ettiriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’ndan mezun olan öğrencilerimize, eğitim hayatlarında açacakları yeni sayfalarda başarılar diliyoruz.” dedi.

Sabancı Vakfı tarafından 1994 yılında oluşturulan Ödül Programları, eğitim, sanat ve spor alanlarındaki başarıları takdir etmek amacıyla veriliyor. Program kapsamında 20 yılda bini aşkın ödül verildi.

CİHAN

Yorumlar