'Derbiye IŞİD saldıracaktı' iddiası

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin önce seyircisiz oynanması, ardından da ertelenmesi kararının IŞİD’in eylem tehdidi nedeniyle verildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Derbiye IŞİD saldıracaktı' iddiası

IŞİD’in Paris’te 7 noktada yaptığı terör eyleminin bir benzerini İstanbul’da yapmaya çalıştığı ve ertelenen Galatasaray- Fenerbahçe derbisi sonrası stattan çıkacak taraftarlara yönelik olarak eş zamanlı eylem planı hazırladığı iddia ediliyor. IŞİD’in taraftarların arasına militanlarını sokarak canlı bomba eylemi ve ardından silahlarla rastgele ateş açarak kaos yaratacak kanlı eylem planladığı ileri sürülüyor. 

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre somut istihbarat üzerine derbiyle ilgili güvenlik önlemleri masaya yatırıldı. IŞİD’in hedefinin İstanbul’da yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına yönelik olduğu ancak bunların iptal edilmesiyle derbiyi hedef aldığı tespitlerine yer verildi. İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyeti terör ve istihbarat birimleri bu noktada değerlendirme toplantıları yaptı. Bu toplantıların ardından güvenlik gerekçesiyle maçın önce seyircisiz oynanmasına, sonra da ertelenmesine kararı verildi.

PLAN 'GAZİANTEP EMİRİ EBU ALİ'DEN

IŞİD’in eylem planını devreye sokmak için Türkiye’ye 3 canlı bomba eylemcisi gönderdiği, İstanbul içerisindeki militanlarla birlikte bir çok noktada eş zamanlı terör saldırısı planladığı belirlendi. İstanbul’a yönelik eylem planını ise Ankara’da 102 kişinin hayatını kaybettiği tren garı saldırısının planlayıcısı olan sözde Gaziantep emiri olan ‘Ebu Ali’ kod adlı Yunus Durmaz’ın yaptığı ortaya çıktı.

Ankara’daki saldırıdan aranan ve gıyabında tutuklama kararı verilen Durmaz’ın Suriye’den Türkiye’ye geçiş yaptığı, İstanbul’da olduğu da tespit edildi. Yapılan tüm aramalara rağmen İstanbul’da izine ulaşılamayan Durmaz ile birlikte tespit edilen diğer iki IŞİD militanları ise Hacı Ali Durmaz ve Savaş Yıldız.

 

Yorumlar