Derbinin galibi bir kez daha Fenerbahçe oldu

Kadıköy'de bu akşam oynanan derbi maçının galibi Fenerbahçe oldu. Beşiktaş, bir kez daha Kadıköy'den puansız ayrılmak zorunda kaldı. Goller: Dk. 3 Volkan Şen, Dk. 82 Nani (Fenerbahçe)

Google Haberlere Abone ol
Derbinin galibi bir kez daha Fenerbahçe oldu

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-0 yendi.

Fenerbahçe, ikinci yarıya daha kontrollü bir oyunla başladı. Rakibin baskısı karşısında kalesinde pozisyonlar veren sarı-lacivertli ekipte kaleci Volkan Demirel, başarılı kurtarışlarıyla rakip oyunculara izin vermedi. Ev sahibi takım, ilk yarıya göre bu devrede hücumda fazla gözükmese de 82. dakikada Nani'nin ayağından ikinci golü buldu. Fenerbahçe, son bölümde rahat bir oyun sergileyerek karşılaşmayı 2-0 kazandı.

İkinci yarıya organize başlayan Beşiktaş, 51. dakikada Marcelo'nun kafa vuruşunda etkili oldu ancak yan direğe çarpan top auta gitti. Beraberlik için yüklenen siyah-beyazlı takım, üst üste ürettiği pozisyonlarda kaleci Volkan Demirel'i geçemedi. Beşiktaş, 82. dakikada Delgado'nun hatasında Nani'nin golüne engel olamayınca 2-0 geriye düştü. Oyundan kopan siyah-beyazlı ekip, karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

48. dakikada Gökhan Töre'nin pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Sosa'nın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Kadıköy'de bu akşam oynanan derbi maçının galibi Fenerbahçe oldu. Beşiktaş, bir kez daha Kadıköy'den puansız ayrılmak zorunda kaldı. Goller: Dk. 3 Volkan Şen, Dk. 82 Nani (Fenerbahçe)51. dakikada Gökhan Töre'nin sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Marcelo'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.

56. dakikada Beşiktaş, bir kez daha etkili geldi. Quaresma'nın pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Gomez'in sert şutunda, Volkan Demirel meşin yuvarlağı tokatladı. Sağdan atağı sürdüren Gomez'in ortasında arka direkte topla buluşan İsmail Köybaşı'nın gelişine vuruşunda, Volkan başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı kornere çeldi.

57. dakikada Beck'in uzun pasında savunmanın arkasında ceza alanı içinde topla buluşan Marcelo, meşin yuvarlağı yanındaki Hutchinson'a bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Volkan Demirel'in önlediği topu Alves, kornere gönderdi.

64. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Van Persie, meşin yuvarlağı Nani'nin önüne bıraktı. Bu oyuncu, kötü bir vuruşla topu auta attı.

82. dakikada Delgado'nun hatasında topu alan Ozan Tufan, sağdan ceza alanına girdiği anda meşin yuvarlağı altıpasta müsait durumda bulunan Nani'ye gönderdi. Portekizli oyuncu, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

88. dakikada Quaresma'nın sağda şık ortasında altıpasın önünde topla buluşan Cenk Tosun, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.

90+4. dakikada Quaresma, bu sefer soldan güzel bir ortayla takımının pozisyon bulmasını sağladı. Altıpasta Gomez'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Fenerbahçe, karşılaşmayı 2-0 kazandı.

 

Yorumlar