Depreme dayanıklı bina tasarımı yarışması

Türkiye’de ilk kez Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenecek Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’na Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü iki takım ile katılıyor. DASK yarışmasının...

Google Haberlere Abone ol
Depreme dayanıklı bina tasarımı yarışması

Türkiye’de ilk kez Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenecek Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’na Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü iki takım ile katılıyor. DASK yarışmasının ilk aşamasında şartnameye uygun şekilde tasarlanan bina projeleri değerlendirilip ön elemeden geçti.

NNY Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı, yaptığı açıklamada, “Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ali Bozer başkanlığında 2 takımla bu aşamada başarılı olduk. İkinci aşamada, ön elemeden geçen bina projeleri DASK’ın gönderdiği malzemeler (balsa çıta ve levhalar) ile makete dönüştürüldü, son aşamada ise 14-17 Haziran İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek büyük yarışma finalinde bina maketlerinin şartnameye uygunlukları ve depremi simüle eden sarsma masası üzerindeki performansları değerlendirilecektir. Maketin sarsma masası üstündeki deprem performansının yanı sıra teknik, ekonomik ve estetik özellikleri de takımların performansını etkileyecektir. Yarışmanın kazananı, depreme en dayanıklı maketi yapan ve aynı zamanda en yüksek toplam yıllık kazancı elde eden takım olacaktır. Yarışmada birincilik ödülünü almaya hak kazanan takım, üniversitesinin inşaat mühendisliği bölümüne eğitim amaçlı kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandıracaktır” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı, kurgusu itibariyle kapsamında hesap-tasarım, planlama, yapım, sunum ve fiziki test aşamalarının yer aldığı DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın genç inşaat mühendisi adaylarının bir ekibin üyesi olarak çalışma becerilerini geliştirici özelliği de olan son derece eğitici ve öğretici bir etkinlik olduğunu söyledi. Arı, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak öğrencilerini bu tür etkinliklere teşvik ederek daha iyi yetişmelerini sağladıklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar