Depremde hasar gören site kapatıldı, sakinleri sokakta kaldı

Çanakkale'de meydana gelen depremde Esenler Mahallesi'ndeki Güven Evleri Barış Sitesi'nin ağır hasarlı olduğu tespit edilince, AFAD tarafından kapatıldı. Sokakta kaldıklarını belirten site sakinleri yetkililerin kendilerine sahip çıkmadığını...

Google Haberlere Abone ol
Depremde hasar gören site kapatıldı, sakinleri sokakta kaldı

Çanakkale'de meydana gelen depremde Esenler Mahallesi'ndeki Güven Evleri Barış Sitesi'nin ağır hasarlı olduğu tespit edilince, AFAD tarafından kapatıldı. Sokakta kaldıklarını belirten site sakinleri yetkililerin kendilerine sahip çıkmadığını kaydetti.

Gökçeada ilçesi açıklarından meydana gelen 6.5 şiddetindeki depremin ardından Çanakkale genelinde AFAD tarafından yapılan kontroller devam ediyor. Daha önce hasarsızlık raporu verilen Esenler Mahallesi'ndeki Güven Evleri Barış Sitesi, bir site sakinin tekrar başvurması sonucu yapılan incelemede siteye ağır hasar raporu verildi. Bugün AFAD tarafından sitenin kapısına yazı asılarak binaların ağır hasar olduğu ve oturulmaması istendi. Depremden sonra bugün bu raporla karşılaşan site sakinleri, evlerini boşaltarak site bahçesinde toplandı. Kendilerine ne çadır, ne de barınacak bir şey verildiğini belirten site sakinleri, dışarıda kaldıklarını anlattı. Ne yapacaklarını bilemeyen vatandaşlar, yetkililerin kendilerine yardımcı olmadığını ileri sürdü. Gözyaşlarını tutamayan vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

Öte yandan, yapılan incelemede şehir merkezinde bir iş merkezi ve yanında bulunan otelin de ağır hasarlı olduğu gerekçesi ile kapılarına yazı asılarak mühürlendi.

CİHAN

Yorumlar