Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Yozgat Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İtfaiye Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen debrem tatbikatı gerçeğini aratmadı. İlde kentsel dönüşüm...

Google Haberlere Abone ol
Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Yozgat Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İtfaiye Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen debrem tatbikatı gerçeğini aratmadı. İlde kentsel dönüşüm bölgesi eski sanayi sitesindeki yıkık binalar arasında gerçekleştirilen deprem tatbikatında arama kurtarma ekiplerinin yaralıları kurtarma çalışması ve yaralıların çığlıkları gerçeği aratmayan deprem görüntülerine sahne oldu.

Senaryo gereği 6.2 büyüklüğünde depremin meydana gelmesinin ardından, yıkılan binaların enkazlarındaki yaralılar, binalarda mahsur vatandaşlar kurtarılıp, çıkan yangın söndürüldü. Tatbikatın yapıldığı bölgenin yakınında çıkan küçük çaplı ot yangını itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürüldü. Depremle birlikte bir çok konut, işyeri ve resmi kurum binasının yıkıldı. Enkaz altında çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu, bazı mahallelerde elektriklerin kesik olduğu, ilkyardım ve tedavi hizmetlerinin aksadığı, vatandaşların panik içerisinde olması dikkat çekti. Depremi yaşayan vatandaşlar, zor olduğunu belirterek, Allah böyle acılar yaşatmasın temennisinde bulundu.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin,tatbikat sonrası yaptığı açıklamada; tatbikatın gerçeği aratmayan bir tatbikat olduğunu belirterek, "Bu depremle ilgili gerçekte neler yaşıyoruz, nasıl müdahale ediyoruz, gerçekte nasıl müdahale etmemiz gerekiyor bunları gösterebilmek için yaptığımız tatbikatı gerçekleştirdik." dedi.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı’da yaptığı açıklamada Yozgat Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İtfaiye Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen deprem tatbikatını izlediklerini ve başarıyla tamamlandığını söyledi. Yozgat'ın deprem kuşağında bulunmamasına karşın Türkiye'de bir deprem gerçeğinin bulunduğunu hatırlatarak, buna herkesin hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Tatbikatta görev alan personelin, ilk etapta konuyu bir oyun gibi görmelerine karşın, daha sonraki senaryo uygulamasında rollerine kendilerini adapta edip, olayı yaşadıklarını kaydeden Vali Yazıcı, ''Gerçeğe yakın bir şekilde başarılı bir tatbikat icra edildi. Arkadaşlarımızın bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. İnşallah böyle afetlerle karşılaşmayız. Karşılaştığımız taktirde ise hazırlıklı olduğumuzu bugünkü tatbikatta arkadaşlar bize gösterdiler." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar