Denizli’deki doğalgaz arızası giderildi

Denizli'de şehiriçi doğalgaz dağıtım hattında meydana gelen bir patlama sonucu 64 bin 84 daire ve işyerinde gazın kesilmesine sebep olan arızanın giderildiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Denizli’deki doğalgaz arızası giderildi

Denizli'de şehiriçi doğalgaz dağıtım hattında meydana gelen bir patlama sonucu 64 bin 84 daire ve işyerinde gazın kesilmesine sebep olan arızanın giderildiği bildirildi. Denizli-Antalya karayolu Bağbaşı mevkisinde yol çalışmaları yapılırken kepçenin doğalgaz ana borularından birini delmesi sonucu meydana gelen hasar, sabaha kadar çalışılarak onarıldı.

Kentgaz A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamada, dün saat 18.40 civarında üçüncü şahıslarca yapılan bir çalışma esnasında çelik doğalgaz boru hattına hasar verildiği, olay yerine acil bir şekilde ulasan ekiplerin, hattı kontrol eden vanayı saat 18.53 itibariyle kapattığı belirtildi. Kontrollerde, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Hastanesi'ni besleyen çelik hatta, bölgede üstyapı çalışması yapan üçüncü şahıs ekibinin hasar verdiği tespit edildiği ifade edildi. Denizli’ye gaz arzı sağlayan iki adet şehir giriş istasyonu olmasına ve çelik şebekelerin şehiriçinde birbiriyle bağlantısı olmasına rağmen hasarın büyük olması ve olayın şehir harcamasının en yüksek olduğu saatte yaşanması sebebiyle ani basınç düşüşü yaşandığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi: “Polietilen şebekeye gaz arzı sağlayan bölge regülatörlerinin bir kısmı, bu düşüşün etkisiyle otomatik olarak kendini korumaya almıştır. Yaşanan bu hasar neticesinde 64 bin 84 daire ve işyerinde gaz arzı durmuştur. Bu aşamada, acil durum senaryosu kapsamında ekiplerimiz gerekli önlemleri alarak, öncelikli olarak kendini korumaya alan bölge regülatörlerini devreye almışlar, şehre gaz arzı sağlamışlardır. Binalara gaz arzı sağlayan servis regülatörleri de oluşan basınç düşüşü nedeniyle otomatik olarak devredışı kaldıkları için bütün binaların tek tek dolaşılarak regülatörlerin devreye alınması ve konutlara tek tek gaz arzı sağlanması gerekmektedir.”

Bütün ekiplerin sahada pozisyon almasıyla gerekli çalışmaların acil olarak yapıldığı vurgulanan açıklamada, bugün saat 08.00 itibariyle bütün okullar, hastaneler, öğrenci yurtları ve ulaşılan konutlara gaz arzı sağlanmış olacağı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Ulaşılamayan konutların ise servis vanaları kapalı pozisyona getirilmiş olup gelen ihbarlarla devreye alma çalışmaları devam edecektir. Hasar noktası arkasında gazsız kalan PAÜ ve Hastanesi’ne gaz arzı sağlamak için de hasar noktasında tamirat çalışmaları sürmekte olup 10 Aralık 2013 itibariyle boru değiştirilme işlemi tamamlanmış olacaktır. Kontrollerin ardından üniversite ve hastanenin doğalgaz arzı sağlanacaktır. Bugün öğleye kadar tüm dairelere gaz akışının tekrar sağlanması planlanmaktadır. Ekipler sahada hazır durumda olup gelecek taleplere en kısa sürede cevap verilecek şekilde organizasyon sağlanmıştır.” CİHAN

Yorumlar