Denizli'de vergi şampiyonları ödüllendirildi

Denizli'de Gelirler ve Kurumlar vergilerinde ilk üçe girenler törenle ödüllendirilirdi.

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de vergi şampiyonları ödüllendirildi

Denizli'de Gelirler ve Kurumlar vergilerinde ilk üçe girenler törenle ödüllendirilirdi. Vilayet binasındaki törene Vali Abdülkadir Demir, Denizli Ticaret Odası başkanı Necdet Özer, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Daire Başkanı Umut Akın, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyd Aruntaş ile vergide dereceye giren şirket sahipleri ve temsilcileri katıldı.

Törende Kurumlar Vergisi'nde 29 milyon 366 bin 141 lira tahakkukla Denizli rekortmeninin Aydem Elektrik olduğu, onu ikinci 21 milyon 89 bin 829 lirayla Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil Sanayi, 11 milyon 892 bin 529 lirayla Bereket Enerji Üretim A.Ş.'nin izlediği ifade edildi. Abalıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu’na ve Gelir Vergisi rekortmenlerinde de 1 milyon 854 bin 151 lira ile birinci olan Ceyhan Saldanlı adına Genel Müdür Mesut Güzel’e plaketlerini Vali Demir, 680 bin 847 lira ile ikinci olan Ali Yağlı'ya GİB Daire Başkanı Akın verdi. 679 bin 206 lira ile üçüncü olan mükellefin ise adının açıklanmasını istemediği bildirildi.

Törende konuşan Abalıoğlu, şirket olarak faturasız hiçbir şey alıp satmadıklarını ifade ederek, "Bütün müessesemiz böyledir. Allah bereket versin, kazanıyoruz. Kazancımızın bir kısmını da vergi veriyoruz." dedi. Yağlı da, “Vergiden ziyade bizim için iş yapmak önemli. Biz üretim yapmanın keyfine vardık. Tabii bunu yaparken para kazanıyorsun, vergisini de veriyorsun.” şeklinde konuştu. Genel Müdür Güzel ise, “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır diyerek kazancımızdan vermek güzel bir şey.” dedi. Daire Başkanı Akın, mükelleflerini müşteri olarak gördüklerini, ellerinden gelen ne geliyorsa yapmaya çalıştıklarını ifade ederken Vali Demir de Denizli’de tahsilatta 14. sıradan 13. sıraya yükselme olduğunu anlattı. Tören sonunda toplu fotoğraf çektirildi. CİHAN

Yorumlar