Denizli'de sağlık yöneticileri kısa bir süreliğine engelli oldu

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde çalışan yöneticiler, engellilere empati yapmak için kısa bir süreliğine de olsa engelli oldu. Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar başkanlığında Tıbbi...

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de sağlık yöneticileri kısa bir süreliğine engelli oldu

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde çalışan yöneticiler, engellilere empati yapmak için kısa bir süreliğine de olsa engelli oldu.

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar başkanlığında Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş görme engelli rolüne, Denizli Devlet Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Abdullah Tok koltuk değneğiyle, yine Denizli Devlet Hastanesi İdari Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Yavuz Tosun da tekerlekli sandalyeyle Denizli Devlet Hastanesi’ne gelerek sağlık alanında engellilere yapılan düzenlemeler ve varsa yaşanan sıkıntıları yerinde tespit etti. İdarecilere engelli vatandaşlar da eşlik etti. Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan gün içerisinde birçok hastayla beraber engelli hastaların da hastaneye geldiğini onların polikliniklere kolay erişebilmesi ve kayıtlarını daha rahat yapabilmesi için bazı önlemler alarak hastane hizmetlerinden rahatlıkla yararlanmalarını sağladıklarını söyledi.

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş görme engelli rolünde yaşadığı duygularını anlattı. Beyaztaş, “Biz bugün burada engelli arkadaşlarımızla beraber onların derdini anlamak onlarla empati kurarak bu işin ne kadar zor olduğunu ve bir ihtiyacın ne kadar zor giderildiğini hep beraber yaşamak istedik. Bunları özellikle yönetici olarak hissetmemiz gerekiyor. Hissetmediğimiz zaman sorunlara önlem alamayız. Bunun için güzel bir proje oldu.” dedi.

İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu da hastanelerde engelliler için yapılan uygulamalardan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çelebioğlu, “Hastanelerde güzel girişimler var. Hastanelerde işaret dili zorunlu hale gelmiş ve personeller işaret dili biliyor. İletişim konusunda daha önce sıkıntılar yaşıyorduk. Şuanda derdimizi kolayca anlatabiliyoruz. Dolayısıyla bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Hastane yönetimine de bu konuya dikkat çektiği için teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Sakatlar Derneği Başkanı Osman Çiyancı da engelli sorununun bir kişinin değil herkesi ilgilendiren bir konu olduğunu hiç kimsenin kendini engelli olarak görmemesi gerektiğini engelin sadece engelli vatandaşların sağlık sisteminden yararlanırken hayatını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

İdarecilerin engellileri anlamak amacıyla bir an için empati kurarak onların yerine geçtiklerini ve sağlık sektöründe engelliler için yapılan çalışmaları inceleme fırsatı bulduklarını ifade eden Acar şunları kaydetti: “Sağlık tesislerimizde engelli bireylere yönelik düzenlemeler kapsamında hastane binası kaldırımları, otopark, bina girişleri ve bina içi düzeni, görme engelliler için hissedilebilir yüzey, asansörler ve merdivenler, engelli polikliniği, hasta odaları ve wcler başta olmak üzere engelli bireylerimize hizmet sunacak şekilde eksikliklerin giderilmesine çalışılmaktadır.” CİHAN

Yorumlar