Denizli'de sağanak yağmur sel baskınlara yol açtı

Denizli'de etkili olan sağanak yağış özellikle Acıpayam İlçesi'ndeki Dalaman Çayı'nın geçtiği bölgelerde büyük hasara yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de sağanak yağmur sel baskınlara yol açtı

Çayın taşması sebebi ile ziraat arazileri gölete dönerken, Gökçük Mahallesi'nde de 7 ev ve bir camiyi sel dolayları bastı. Bölgede 7 mahalleye ulaşımı veren karayolunda köprüler ve metodlar çöktü. Evlerinde mahsur kalanlar belediye ekipleri sebebi ile kurtarıldı.

Acıpayam İlçesi'ndeki Dalaman Çayı sıkı yağmur yağışı sebebi ile taştı. Taşkın sebebi ile çay boyunca ve çevresindeki ziraat arazileri su altında kalarak gölete döndü. Gölcük Mahallesi'nde 7 ev ve bir cami su altında kaldı. Gölcük Mahallesi'nden öteki 7 mahalleye ulaşımı veren karayolunda iki ayrı köprü ve karayolunun birtakım bölümlerinde şiddetli akıntı sebebi ile hasar meydana geldi.

Evlerinde mahsur kalanlar, belediye ekipleri sebebi ile kurtarıldı. Evleri su altında kalan vatandaşlar, akrabalarının yanlarına yerleşti. Vatandaşlar, yetkililerden katkı isterken, sel suyunun bir anda geldiğini, canlarını zor kurtardıklarını söylediler.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar