Denizli'de patlayan fırın polis gözetiminde temizleniyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Denizli’de bir fırında meydana gelen patlamada bir kişinin hayatını kaybettiğini, üçü ağır olmak üzere 36 kişinin yaralandığını bildirdi. Ağır yaralılardan birinin hamile...

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de patlayan fırın polis gözetiminde temizleniyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Denizli’de bir fırında meydana gelen patlamada bir kişinin hayatını kaybettiğini, üçü ağır olmak üzere 36 kişinin yaralandığını bildirdi. Ağır yaralılardan birinin hamile bir kadın olduğu, vücudunda yüzde 50 yanık tespit edildiği ve tedavisine yoğun bakımında devam edildiği belirtildi. AFAD’dan yapılan açıklamada, patlamanın bir binanın zemin katındaki ekmek fırınında olduğu belirtilerek, 36 yaralının 20’sinin cankurtaranlarla hastanelere sevk edildiği, 16 kişinin ise ayakta tedavi olmak üzere Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurduğu bildirildi.

Denizli’de bir fırında, sabah saatlerinde patlama oldu. Bayramyeri Meydanı 357 Sokak'taki yedi katlı binanın zemin katındaki ekmek fırınının bulunduğu kat, bodrum ve yanında bulunan bir market büyük zarar görürken çevredeki dükkanların camları kırıldı. Çevrede bulunanların, işyerlerinin patlayan camlarının isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, patlamanın olduğu binayı Olay Yeri İnceleme ekibi gözetiminde temizlemeye başladı. Çevrede bulunan dükkanların sahipleri de kırılan camlarını temizlerken yaralıların hastanelerde tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Polis olay yerinde güvenlik şeridi çekerken fırıncının komşusu olan bir esnaf, patlamaya tüpün sebep olduğunu söyledi. Denizli’de doğalgaz dağıtımı yapan Enerya Gaz ise patlamanın olduğu binada doğalgaz bağlantısı bulunmadığını açıkladı.

Fırının karşısındaki işyerinde, vitrin sayesinde yara almadan kurtulan bir esnaf da komşusu olan yaralıyı, üzerinde malzemeler olduğu için kimsenin görmediğini söyledi. Komşusunu gördüğünü ve ekiplere haber verdiğini belirterek, "Patlama oldu. Her yer ana baba günüde döndü. Yan komşum, çerçevelerin altında kalmış. Ağır yaralıydı, yetkililere ben gösterdim. Ambulansla hastaneye kaldırdılar. Patlamaya da tüp sebep olmuş." dedi. CİHAN

Yorumlar