Denizli'de patlama tüpten sızan gazdan meydana gelmiş

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın sebebinin tüpten sızan gaz olduğunu söyledi. Olayda ölen kişinin 30 yaşındaki Ayfer Yıldırım isimli, patlayan fırının yanındaki bir butik işletmecisi olduğunu ifade...

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de patlama tüpten sızan gazdan meydana gelmiş

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın sebebinin tüpten sızan gaz olduğunu söyledi. Olayda ölen kişinin 30 yaşındaki Ayfer Yıldırım isimli, patlayan fırının yanındaki bir butik işletmecisi olduğunu ifade etti. Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin’le birlikte konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Sabah fırında yaşanan patlamanın sebebinin doğalgaz olmadığını, binada herhangi bir doğalgaz bağlantısı bulunmadığını belirten Vali Demir, dördü büyük 15 sanayi tüpü olduğunu aktardı: “Ancak işyerinin özellikle unlu mamuller nedeniyle binanın bodrum katında, özellikle sanayi tüpü şeklinde tüplerin bulunduğu ve bunlardan kaçak olduğu anlaşılmış. Kaçak nedeniyle de firma sahibinin, ilgili LPG firmasını davet ederek burada tedbirler aldırdığını, bir kaçak olduğu ihtimalini söylediğini, bunun üzerine de firmanın buradaki tüplerle ilgili müdahale ettiği ve buradaki gaz kaçağını giderdiği anlaşılıyor ancak oradaki sıkışmadan dolayı firmanın ayrılmasından bir süre sonra önemli bir patlamanın olduğu anlaşılıyor. Patlama sonucunda da işyerindeki firma sahibi değil ama bitişiğindeki butik işletmeciliği yapan bir hanımefendi hayatını kaybediyor.”

1 ÖLÜ, ÜÇÜ AĞIR 36 YARALI VAR

Patlamadan sonra çevresindeki işyerlerindeki üç vatandaşın üç hastanede yoğun bakıma alındığını belirten Demir, “112 Acil ile hastaneye götürülenlerin sayısı 22, vefat edenle birlikte. 14 vatandaşımız da kendi imkânlarıyla hastanelere müracaat etmiş. Bunların çoğu korkudan. Özellikle küçük yaralanmalardan dolayı ayakta tedavisi görülerek evlerine gönderilmişler.” dedi.

İŞYERİNİN RUHSATI OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Gazetecilerin, işyerinin ruhsatının olup olmadığı sorusu üzerine Vali Demir, “Şu anda konuyla ilgili hem idari hem de Cumhuriyet Başsavcılığımız'ca soruşturma devam ediyor. Olay aydınlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır. 2013 Kasım ayında buraya işyeri açmak için vergi dairesine müracaat ettiği görülüyor. Diğer incelemeler bu kapsamda devam ediyor. Sadece işyeri açıldığını biliyoruz, diğerleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar