Denizli’de Mevlana'yı anma gecesi düzenledi

Denizli Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 740. vuslat yıldönümü dolayısıyla Merkez Kapalı Spor Salonu’nda Şeb-i Arus töreni düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Denizli’de Mevlana'yı anma gecesi düzenledi

Denizli Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 740. vuslat yıldönümü dolayısıyla Merkez Kapalı Spor Salonu’nda Şeb-i Arus töreni düzenledi. Anma gecesinde Selim Öztaş yönetimindeki Denizli Belediye Konservatuarı Türk Tasavvuf Müziği Korosu, ilahi ve kasideler okudu. Programa Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan yardımcıları Ali Değirmenci ve Şamil Çınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada toprakların bütün değerlerine sahip çıkmak gerektiğini söyledi. Zolan, "Denizli Belediyesi olarak her değerimize sahip çıkmak konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Sanat ve kültür anlamında da birçok ilkleri gerçekleştirdik. Ne diyor Mevlana, 'Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol. Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol. Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.'. 'Bu dünyada yaşamıyoruz, bu dünyadan geçiyoruz' felsefesini anladığımızda, ya olduğumuz gibi görünüp ya da göründüğümüz gibi olduğumuzda bu dünya çok güzel olacak. Kardeşlik ve barış içerisinde yaşamak çok daha kolay olacaktır, herkes mutlu olacaktır. Hz. Mevlana gibi düğün olarak, Yaratan ile buluşma olarak gördüğümüzde ölüm bile ayrı bir anlam, ayrı bir güzellik kazanacaktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar