Denizli’de hastanelerde yaşanan ‘acil servis’ sorununa çözüm arandı

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından ‘Acil Servis’te karşılaşılan sorunlar ve yapılması gerekenler’ konulu ‘Acil Eğitim Programı’ düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Denizli’de hastanelerde yaşanan ‘acil servis’ sorununa çözüm arandı

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından ‘Acil Servis’te karşılaşılan sorunlar ve yapılması gerekenler’ konulu ‘Acil Eğitim Programı’ düzenlendi. Eğitimde konuşan Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, Acil Servislerde uygulanan tıbbi hizmetin hayati bir rol oynadığını ve buralarda çalışan sağlık personellerinin donanımının önemli olduğunu ifade etti.

Acar, Acil Servislerin, ani gelişen hastalık, kaza ve yaralanmalarda hastaların sağlık personeli tarafından tıbbi araç - gereç desteği ile değerlendirildiği ve ilk yardım, temel yaşam desteği ve ileri kardiyak yaşam desteği hizmetlerinin verilebildiği alanlar olduğunu belirtti. Acar, "Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı sağlık kurumları Acil Servislerin de karşılaşılabilecek hastalık ve yaralanmalarda yapılması gerekenlerle ilgili faydalı bir eğitim programı gerçekleştirildi. Yoğun ve yorucu eğitim programına, katılımcıların aktif ve gönüllü katılımını görmek, eğitimlerin Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı farklı kurumlardan gelen sağlık çalışanları arasında işbirliği ve dayanışmanın gelişmesine katkı sağlaması bizleri mutlu etti. Eğitim sonucu elde edilen bilgilerin kurumlarda başarı ile uygulanacağına inanıyorum. Çünkü acil servisler tüm hastane hizmetlerinde hayatı bir rol oynayan bölümlerdir.” dedi. CİHAN

Yorumlar