Denizli'de doğum yapanlara lohusa şerbeti ve fotoğraf hizmeti başladı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde doğum yapan annelere, anne sütünü arttırıcı etkisi ve bebekleri rahatlatma özelliği bulunan lohusa şerbeti ikramı başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de doğum yapanlara lohusa şerbeti ve fotoğraf hizmeti başladı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde doğum yapan annelere, anne sütünü arttırıcı etkisi ve bebekleri rahatlatma özelliği bulunan lohusa şerbeti ikramı başlatıldı. Denizli Devlet Hastanesi’nde de doğumdan sonra anne ve bebeğinin ilk fotoğrafı çekilerek hatıra olarak veriliyor. İkramların yapıldığı Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerinin lohusa servislerini ziyaret eden Genel Sekreter Opr. Dr. Osman Acar, yeni annelere uygulama hakkında bilgi verdi.

Sağlık hizmetlerinde otelcilik kapsamında hastanın öncelikleri ve memnuniyetine önem verdiklerini belirten Genel Sekreter Acar, “Osmanlı döneminden günümüze kadar gelenek halinde gelmiş bir içecek olan lohusa şerbetini, birliğimize bağlı sağlık tesislerimizde doğum yapan annelerimize ikram etmeye başladık. Lohusa şerbeti, hem anne hem bebek sağlığına faydalı bir içecektir. Özellikle emzirme döneminde annenin içmesi, sütünün miktarının ve kalitesinin artmasını sağlar. Aynı zamanda anne sütüyle beslenen bebeğin de rahatlamasına neden olur. Lohusa şerbeti uygulamasını şimdilik birkaç hastanemizde başlattık fakat hedefimiz, en yakın sürede tüm sağlık tesislerimizde hayata geçirmek. Bu uygulamada amacımız, evimize gelen misafirlerimizi nasıl ağırlıyorsak, hastanemize gelen kişileri de aynı özenle ağırlamaya çalışmak. Hastalarımızın hastanede kaldığı süre boyunca rahat etmeleri ve hastaneden memnun ayrılmaları bizim için önemlidir.” dedi.

Opr. Dr. Acar, ayrıca doğum yapan anne ve bebeğin ilk fotoğrafını çekerek ailelere, “hastane doğum hatırası” hediye ettiklerini de söyledi: “Doğumdan sonra anne ve bebeğin fotoğrafı çekilip özel bir baskı yapılarak ailelere hediye ediliyor. Böylece anne ile bebeğin ilk tanışma halini ve en mutlu oldukları anları hastanede ölümsüzleştirerek, onlara bizlerden bir hediye verip yıllar geçse bile hatıralarında hastanemizi canlı tutmuş oluyoruz. Bu uygulamayı yakın bir zamanda Servergazi Devlet Hastanemiz'de de başlatacağız.” diye konuştu.

'DOĞUM HATIRASI FOTOĞRAFIMIZI SAKLAYACAĞIM'

Lohusa servislerinde yatan yeni doğum yapmış kadınlar da yeni uygulamalardan çok memnun kaldıklarını dile getirdi. İlk bebeğini kucağına alan 18 yaşındaki Müjde Çiftçi, “Doğum yapmak, göründüğü kadar kolay bir durum değilmiş. Annelik duygusunu da insan, anne olmadan önce bilemiyormuş. Bebeğin kokusunu içine çektiğinde ve öptüğünde, çekilen doğum sancılarının önemi kalmıyor. Şu an büyük bir sevinç yaşıyorum. Bu duygunun tarifi yok, anlatılmaz ancak yaşanır. Bu heyecanı yaşarken hastanede lohusa şerbeti ikramı yapılması bizleri şaşırttı ve çok mutlu etti, çünkü hem benim hem bebeğim için çok faydalı bir içecek. Ayrıca bebeğimle birlikte fotoğrafımızı çekip hediye ettiler. Böyle bir hediye beklemiyordum, sürpriz oldu. Bebeğimle olan bu fotoğrafı hatıra olarak saklayacağım.” dedi. CİHAN

Yorumlar