Denizli'de dericiler Deri İhtisas OSB'ye taşınıyor

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın, Denizli’de Tabakhane bölgesinde faaliyet gösteren dericilerin Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (DİOSB)’ye taşınmasına yönelik yürüttüğü çalışmada iki proje sahibi, taşınma işlemlerini tamamlayarak üretim aşamasın.

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de dericiler Deri İhtisas OSB'ye taşınıyor

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın, Denizli’de Tabakhane bölgesinde faaliyet gösteren dericilerin Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (DİOSB)’ye taşınmasına yönelik yürüttüğü çalışmada iki proje sahibi, taşınma işlemlerini tamamlayarak üretim aşamasına geçti. Şehir merkezinde, yaydığı kötü kokular ve çevre kirliliği sebebiyle yıllarca tartışma konusu olan Tabakhane bölgesindeki dericilerin taşınmasına yönelik, “Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı” çerçevesinde projelerini tamamlayan Hakan Bozbay Deri ile Ali İnceoğlu Deri, DİOSB’ye taşındı. Program kapsamında desteklenen sekiz firmanın ikisinin taşınma işleminin tamamlanmasıyla bölgede üretim başlamış oldu.

Proje yararlanıcısı Ali İnceoğlu, yaptığı açıklamada GEKA’dan aldıkları destek sayesinde belli bir program çerçevesinde taşınma sürecini planlayarak hızlı hareket edebildiklerini söyledi. Son olarak yeni yer ve yeni ekipmanlar sayesinde iş akışını düzenleyerek daha kaliteli ve katma değeri yüksek üretim yapma imkânlarının arttığını, ayrıca programın çevreye sağladığı faydanın da gözardı edilemeyeceğini belirtti. Diğer proje yararlanıcısı Hakan Bozbay ise bir taraftan taşınma işlemlerini tamamlarken bir taraftan da mevcut siparişleri için yeni tesisinde üretime başladığını bildirdi. GEKA’ya proje başvurusu yapmadan önce projeyi yürütme konusunda oldukça tereddüt ettiğini anlatan Bozbay, “GEKA’nın destek programı olmadan DİOSB’ye taşınma sürecini gerçekleştirmek isteseydik, bu bizim dört beş yıllık zamanımızı alacaktı. Program sayesinde taşınma süreci 10 ayda tamamlanırken yenilediğimiz makine ve ekipmanlarımızla da belli bir standart yakaladık. Şimdiden iş akışı, üretim kalitesi ve üretimden elde edilen kâr anlamında olumlu yansımaları görmeye başladık. Ayrıca proje değerlendirme sürecinde elde ettiğimiz deneyim ve disiplinle de iş yapma anlayışımızda farklı bir vizyon elde ettik.” dedi. CİHAN

Yorumlar