Denizli’de Berkin Elvan protestosuna polis müdahalesi

İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Denizli'de yapılan protesto eyleminde olaylar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Denizli’de Berkin Elvan protestosuna polis müdahalesi

İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Denizli'de yapılan protesto eyleminde olaylar çıktı. Denizli Çınar Meydanı’ında eyleme polis, TOMA ve ve biber gazıyla müdahale etti. Zaman zaman arbedenin yaşandığı eylemde birçok kişi biber gazından etkilenerek ambulanslarla hastaneye götürüldü. Olaylar esnasında çok sayıda eylemci de gözaltına alındı.

CHP SEÇİM BÜROSUNA POLİS MÜDAHALESİ

Müdahale sırasında CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Arslan'ın seçim irtibat bürosuna bir kısım eylemcilerin sığınması üzerine polis buraya girmek istedi. Çoğu gençlerden oluşan kalabalığın arkasından binaya girmek isteyen polis, seçim bürosundaki görevlilerin buna izin vermemesi üzerine, ellerindeki mermer blokla binanın kapısını kırdı.

Polisin attığı mermer blokla kırıldığı iddia edilen kapıdan sıçrayan cam kırıklarının bir kişinin vücuduna saplanması sonucu yaralandı. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bu güne kadar görülmemiş bir olayla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Çavuşoğlu, “Denizlimizde sakin bir seçim atmosferi yaşarken, gençlerin masum bir protesto eylemi, polisin aşırı şiddetiyle bu noktalara taşınmıştır. Seçimleri sabote ederek kimse bir şey elde etmeye kalkışmamalıdır. Geçtiğimiz günlerde de MHP’nin seçim bürolarına benzer saldırılar olmuştu. MHP ve CHP’ye yapılan bu tür saldırılar ve müdahaleler seçim güvenliği için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Valilik ve güvenlik güçlerinin seçim güvenliğini sağlama görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. Herkesi, bütün yetkilileri, sorumluluk makamında olanları hoşgörüye, gençleri de dikkatli ve itidalli davranmaya çağırıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar