Denizli'de AK Parti'nin cami bahçelerindeki afişleri kaldırtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitingine hazırlık için cami önlerine asılan afişler, CHP’nin girişimleri sonucu kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de AK Parti'nin cami bahçelerindeki afişleri kaldırtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitingine hazırlık için cami önlerine asılan afişler, CHP’nin girişimleri sonucu kaldırıldı. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun 298 sayılı genelgesi uyarınca Yeni ve Çaybaşı camilerinin bahçelerine azılan miting afişlerinin kaldırıldığını söyledi. Yurtseven, ''Yasakları ve kuralları hiçe sayan AKP’nin afişlerine valilik nezdinde itiraz ettik. Olayı, 'AKP camilerden elini çek' diyerek kamuoyuna duyurduk. Bu tepkimiz üzerine önce Yeni, sonra Çaybaşı camilerindeki afişler kaldırıldı.'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın 2013 Eylül ayındaki Denizli mitinginde de AK Parti bayraklarının cami içine kadar sokulduğunu ve bunu fotoğraflarla belgeleyerek medya aracılığıyla kamuoyuna duyurduklarını, olayın TBMM’ye kadar taşındığını hatırlatan Yurtseven, ''Camiler Müslümanların en kutsal ibadet yeridir, iktidarın arka bahçesi değildir. Bugüne kadar din iman edebiyatıyla halkımızın tertemiz duygularını sömüren AKP, camilerimizi siyasetine alet etmekten hiç çekinmemektedir. Camileri AKP’nin kışlası gören ve bu sözleri nedeniyle hapis yatan Başbakan Erdoğan’ın dinî değerlerimiz üzerindeki siyaset dansını, halk affetse bile tarih asla affetmeyecektir. Hak nedir bilmeyen, hukuku öttürülecek düdük zanneden bu anlayışa, afişlerin kaldırılması kapak olmuştur. Bilinmeli ki bu zihniyet, tıpkı cırcır böcekleri gibi öte öte yok olmaya mahkumdur.'' dedi. CİHAN

Yorumlar